27

Η διοίκηση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνώνστην προσπάθειά της να εξασφαλίσει για τα μέλη της τις καλύτερες συνθήκες πώλησης γάλακτος, ήρθε σε επαφή με όλες σχεδόν τις γαλακτοβιομηχανίες και ζήτησε ίση μεταχείριση των αρτοποιείων με τα σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία παραγωγής γάλακτος «ΑΓΝΟ» πρότεινε να προμηθεύει τα μέλη της Συντεχνίας για 15 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2007, με γάλα συσκευασμένο σε συσκευασίες 1 λίτρου, προς 0,73 ευρώ.

Με το δεδομένο ότι το ανώτατο ποσοστό κέρδους που επιτρέπεται στους αρτοποιούς ανέρχεται σε 12%, τα μέλη της Συντεχνίας εκτιμούν ότι θα μπορούν να πωλούν το γάλα μέχρι την ανώτατη τιμή των 0,89 ευρώ, γεγονός που προσδοκούν ότι θα καταστήσει τα αρτοποιεία σημείο προμήθειας φτηνού γάλακτος για τους καταναλωτές.

Η Συντεχνία επισημαίνει ότι τα μέλη της μπορούν να πωλούν το γάλα ακόμη φθηνότερα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στον τομέα του γάλακτος, ενώ τα ίδια μπορεί να ισχύουν και για τους φυσικούς χυμούς πορτοκαλιού, όπου η ΑΓΝΟ πρότεινε να προμηθεύει επίσης τα αρτοποιεία και να τους πωλούν μέχρι 1 ευρώ το λίτρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ