Προβλήματα σε πτήσεις και κυκλοφορία από την πρωινή ομίχλη στην Αττική
Ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης «σκέπασε» την Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης, καλύπτοντας το Λεκανοπέδιο από τα Μεσόγεια μέχρι τη Μαλακάσα και δημιουργώντας ένα... λονδρέζικο σκηνικό. Προέκυψαν προβλήματα στις πτήσεις και στην κυκλοφορία των οχημάτων.
71
Ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης «σκέπασε» την Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης, καλύπτοντας το Λεκανοπέδιο από τα Μεσόγεια μέχρι τη Μαλακάσα και δημιουργώντας ένα… λονδρέζικο σκηνικό.
H ομίχλη επηρέασε και τις αναχωρήσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχαν έως και 50λεπτές καθυστερήσεις. Tο «κύμα» των πρωινών πτήσεων, που αρχίζει περίπου στις 5 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μεν, αλλά με καθυστερήσεις από 10 έως 50 λεπτά.
Μια πτήση της ΟΑ προς Μύκονο δεν εκτελέστηκε, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ η πτήση της Aegean προς Μυτιλήνη αναχώρησε μεν από το αεροδρόμιο, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στη Λέσβο, λόγω ομίχλης, και επέστρεψε στην Αθήνα.
Επίσης, η πτήση της ΟΑ 314 από Βηρυτό για Αθήνα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατέληξε στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά μετά από μία ώρα προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο των Σπάτων.
Ακόμη, η πτήση της Aegean από Αθήνα για Χανιά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση, αλλά το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο των Χανίων, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Αθήνα.
Από τις 9 και μετά και μόλις βγήκε ο ήλιος, άρχισε σταδιακά να διαλύεται η ομίχλη και να ομαλοποιείται η κατάσταση των πτήσεων.
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τα αυτοκίνητα από το 38ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού έως το αεροδρόμιο κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, όπως και στην Αθηνών-Λαμίας, από το 27ο χιλιόμετρο έως το 36ο και από το 47ο έως το 51ο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αγωνιστική που εξέθεσε τον Λανουά
- ΕΕ: Εξετάζεται η αξιοποίηση του ESM για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Μέχρι και ο Μπάτμαν απηύδησε με τους πράκτορες της ICE και ζητάει να μην εμφανιστούν στο Super Bowl
- Zελένσκι: Η Ουκρανία θα ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα εναντίον των ρωσικών drones
- Ολυμπιακός: Τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική ο Βεζένκοφ
- Φίνος Φιλμ: 60 χρόνια πέρασαν από το «Ραντεβού στον αέρα» – Το video αφιέρωμα
