«Αφεντικό» του ντέρμπι ο Πανιώνιος, 90-72 τον ΠΑΟΚ στο τύποις ντέρμπι
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετετράπη το θεωρητικά ντέρμπι στο κλειστό του Ελληνικού, όπου ο Πανιώνιος επικράτησε με 90-72 του ΠΑΟ, αποτέλεσμα ανάλογο και της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Οι «κυανέρυθροι» από το ξεκίνημα μέχρι και τη τελευταία κόρνα της γραμματείας ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης.
89
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετετράπη το θεωρητικά ντέρμπι στο κλειστό του Ελληνικού, όπου ο Πανιώνιος επικράτησε με 90-72 του ΠΑΟ, αποτέλεσμα ανάλογο και της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.
Οι «κυανέρυθροι» από το ξεκίνημα μέχρι και τη τελευταία κόρνα της γραμματείας ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης.
Το πρώτο 20πτο ανήκε αποκλειστικά στους «κυανέρυθρους».
Η άμυνα του «Δικεφάλου» ήταν υποτυπώδης, για αυτό και τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (13/19 δίποντα και 6/11 τρίποντα).
Όσο για τον ΠΑΟΚ; Με 9/25 σουτ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι. Ως εκ τούτου και με πρωτεργάτες τους Χάτσον, Ουίνστον και Περπέρογλου, ο Πανιώνιος ξέφυγε με 26-16 στο δεκάλεπτο, για να εκτοξευθεί η διαφορά στο +24 με το τέλος του ημιχρόνου.
Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε για λόγους πάσης φύσεως να ανατρέψει την εις βάρους του κατάσταση.
Η διαφορά έφτασε ακόμη και στη τιμή των 31 πόντων (63-32), συνθέτοντας στο απόλυτο το τραγικό προφίλ του Δικεφάλου αλλά και το …πέρα από κάθε φαντασία του Πανιωνίου.
Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 71-44, ενώ στη τελευταία πράξη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ επιχείρησε μια ύστατη προσπάθεια μπας και μειώσει τη διαφορά.
Εν μέρει το κατάφερε μειώνοντας έως και τους 19 πόντους (72-53), ο Νίκος Χατζής όμως είχε κέφια, τράβηξε το κουπί στην επίθεση και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης.
Κάπως έτσι, τα τελευταία λεπτά είχαν τυπική διαδικασία καθώς ο μεν ΠΑΟΚ απλά δεν μπορούσε και ο δε Πανιώνιος αν και «κατέβασε» ταχύτητα σε όλα τα σημεία πήρε το ροζ φύλλου αγώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αταμάν: «Ήταν 10 αστυνομικοί μπροστά από τα αποδυτήριά μας»
- Το μεγάλο καλάθι του Χέις-Ντέιβις που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (vid)
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Πότε είναι το Game 3 της σειράς
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός 105-107: Buzzer beater του Χέις Ντέιβις, νέο μπρέικ και 2-0 (vid)
- Conference League: Mε εισιτήριο στο χέρι η Κρίσταλ Πάλας, βήμα τελικού η Ράγιο Βαγεκάνο (vids)
- Μπαρτζώκας: «Αν χάσουμε από την ελλιπή Μονακό, θα με κρεμάσουν στο Δημαρχείο του Πειραιά»
- Μπράγκα – Φράιμπουργκ 2-1: Βήμα πρόκρισης των Πορτογάλων στο 92′ (vids)
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα 1-0: Reds από «ατσάλι», προβάδισμα για τελικό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442