30

Ένα διαφορετικό DVD πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβε το Βατικανό. Πρόκειται για τη ζωή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β με τη διαφορά ότι ο τέως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα εμφανίζεται ως κινούμενο σχέδιο.

Λεπτομέρειες για το DVD φέρνει στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο BBC: Τίτλος του The Friend of All Humanity (τουλάχιστον στα αγγλικά).

Η αφήγηση θα γίνετια από δύο άσπρα περιστέρια, ενώ σε μορφή κινουμένων σχεδίων θα εμφανίζονται το προσωπικό ημερολόγιο του ποντίφικα και η πένα που χρησιμοποιούσε.

Στην ταινία παρακολουθούμε τη ζωή του Πάπα από τα πρώτα χρόνια της ζωή του έως την ανάδειξή του στην ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Δημιουργός της ο Χοσέ Λουίς Λόπεθ Γουάρδια: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και στόχος μας ήταν να έλθουμε πιο κοντά στα παιδιά» εξήγησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ