53

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώνεται το τελευταίο διήμερο στις Φιλιππίνες. Η πλέον πρόσφατη έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Αντίθετα, σε μια από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν 29 άλλοι.

Στην τελευταία επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα βλήμα όλμου 81mm, που βρέθηκε μπροστά από μια τράπεζα και ένα κατάστημα στην πόλη Κοταμπάτο, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία γυναίκα είδε κάποιον να αφήνει ένα ύποπτο δέμα, εκείνη το περιεργάστηκε και το πέταξε, λίγο πριν εκραγεί.

Ανάλογη επίθεση πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Μακιλάλα, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άτομα και τραυματίστηκαν 29 άλλα.

Ακόμη ένα βλήμα όλμου εντοπίστηκε και απενεργοποιήθηκε στην ίδια πόλη την Τετάρτη. Το βλήμα ήταν συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αποδίδει τις ενέργειες σε πυρήνα της Αλ Κάιντα στη χώρα που σχετίζεται με τις οργανώσεις Τζεμάα Ισλαμίγια και Αμπού Σαγιάφ.

Από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις η χώρα είναι ανάστατη, ενώ η αστυνομία, που προειδοποιεί και για συνέχεια στις βομβιστικές ενέργειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press