Ανακοίνωση της ΓΓ Καταναλωτή σχετικά με πολυθρόνα-κρεβάτι της ΙΚΕΑ
Μη ασφαλής κρίθηκε από στην Ισπανία πολυθρόνα-κρεβάτι μοντέλο Lycksele της ΙΚΕΑ, καθώς αναφέρθηκαν περιπτώσεις τραυματισμού δακτύλων. Η ΓΓ Καταναλωτή πληροφορεί ότι το προϊόν έχει διατεθεί και στην Ελλάδα. Πάντως, η εταιρεία έχει ήδη λάβει μέτρα.
30
Μη ασφαλής κρίθηκε από τις ισπανικές Αρχές πολυθρόνα-κρεβάτι μοντέλο Lycksele της ΙΚΕΑ, καθώς αναφέρθηκαν περιπτώσεις τραυματισμού δακτύλων. Στην ανακοίνωση της ΓΓ Καταναλωτή αναφέρεται ότι το προϊόν έχει διατεθεί και στην Ελλάδα. Πάντως, η εταιρεία διαθέτει δωρεάν ειδικό κάλυμμα για επιπλέον ασφαλεία.
Συγκεκριμένα, η ΙΚΕΑ δημιούργησε κάλυμμα που τοποθετείται πάνω από τον πτυσσόμενο μηχανισμό, αποτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν.
Το κάλυμμα αυτό έχει προστεθεί ήδη στα προϊόντα, που κατασκευάζονται μετά τον Ιούλιο του 2005, ενώ σε όσους καταναλωτές προμηθεύθηκαν τα εν λόγω προϊόντα πριν την ημερομηνία αυτή, το κάλυμμα δίνεται δωρεάν από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.
Τα προϊόντα είναι μια πολυθρόνα-κρεβάτι (κωδικός 70032682) και ένας καναπές-κρεβάτι (κωδικός 90032681).
Η Ελλάδα ενημερώθηκε για το θέμα μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX της ΕΕ.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί παγκοσμίως επτά περιπτώσεις ατυχημάτων, όμως, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει παρόμοιο περιστατικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη: Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
- Μίλα μου βρώμικα: Οι συζητήσεις για το σεξ, κάνουν καλό στη σχέση
- Η ιστορία που σόκαρε τις ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε σε ζωντανή μετάδοση τον δάσκαλο καράτε που βίαζε τον γιο του
- Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει επανάσταση, αλλά τα αφεντικά της είναι κανονικοί καπιταλιστές
- Εθνική σύνταξη: Οι 10 ειδικές παροχές που επηρεάζει η αύξησή της
- Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Έξι κλειδιά και τέσσερις παγίδες



