27

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,63% στις 3.893,05 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 279,1 εκατ. ευρώ.

«Παρατηρείται διορθωτική κίνηση σήμερα. Η καχεξία στην αγορά έχει κουράσει, ενώ κάποιοι ρευστοποιούν αναζητώντας σημεία εισόδου σε χαμηλότερα επίπεδα» είπε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής της Πήγασος Χρηματιστηριακή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε κατά 0,63%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,78% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, παρουσίασε πτώση 0,43%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 93 ενισχύθηκαν, 142 υποχώρησαν και 155 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ