
Συνέχεια στις δηλώσεις κατά της ΕΕ από Τούρκο ναύαρχο
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα υποχωρήσουν έναντι των απαιτήσεων της ΕΕ ήταν το σκληρό μήνυμα του αρχηγού του τουρκικού ναυτικού, ο οποίος παρέλαβε από τους αρχηγούς του στρατού και της αεροπορίας τη σκυτάλη ανάλογων δηλώσεων μία ημέρα νωρίτερα.
37
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα υποχωρήσουν έναντι των απαιτήσεων της ΕΕ ήταν το σκληρό μήνυμα του αρχηγού του τουρκικού ναυτικού, ο οποίος παρέλαβε από τους αρχηγούς του στρατού και της αεροπορίας τη σκυτάλη ανάλογων δηλώσεων μία ημέρα νωρίτερα.
Μιλώντας στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στη τουρκική σχολή ναυτικών δοκίμων, ο ναύαρχος Γενέρ Καραχάνογλου ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν κύκλοι εντός και εκτός της χώρας του με επιδιώξεις κατά της Τουρκίας και οι οποίοι προσπαθούν να φθείρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
«Οικτίρω αυτούς τους αξιοθρήνητους που ετοιμάζουν μόνοι τους το τέλος τους. Τα άτομα αυτά ή θα εγκαταλείψουν την Τουρκία ή θα πνιγούν στη θάλασσα της Ανατολίας» ήταν η σαφής προειδοποίηση του Τούρκου ναυάρχου, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.
Ο Γενέρ Καραχάνογλου υποστήριξε ότι η χώρα κινδυνεύει από το πολιτικό Ισλάμ και προσέθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα υποχωρήσουν χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Συνάντηση Ερντογάν – Μπουγιούκανιτ
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση περίπου μιαμισής ώρας με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρώτου, ενόψει και της επίσκεψής του στις Ηνωαμένες Πολιτείες.
Οι δύο χώρες βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ένα βήμα πριν από μία νέα κρίση όταν Αμερικανός αξιωματικός στο ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε στη διάρκεια σεμιναρίου χάρτη που έδειχνε την Τουρκία διχοτομημένη.
Σχετικά με τη συνάντηση δεν έγιναν ανακοινώσεις. Το CNNTurk μετέδωσε ότι συζητήθηκε το Κουρδικό και οι πληροφορίες για επικείμενη μονομερή εκεχειρία από ΡΚΚ καθώς και η αποστολή των Τούρκων στρατιωτών στο Λίβανο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ετέθη και το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων από τους στρατηγούς σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντεκα τόνοι ακατάλληλων κρεάτων κατασχέθηκαν σε ελέγχους στην Αττική
- Ιράν-ΗΠΑ: Εκεχειρία ή όχι, η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν έχει τελειώσει
- «Λύγισε» ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον επικήδειο για τον Μιρτσέα: «Ελπίζω να είσαι περήφανος για μένα»
- Ρόδος: 15χρονος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο χωριό Μαλώνα
- Νέα διάκριση στην Πορτογαλία για τον Συλαϊδόπουλο
- Προφυλακίστηκε ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του

