Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος
Ουάσιγκτον: Τα άτομα που παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του παγκρέατος, συγκριτικά με άτομα που δεν παίρνουν βιταμίνη D, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.
Ουάσιγκτον: Τα άτομα που παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του παγκρέατος, συγκριτικά με άτομα που δεν παίρνουν βιταμίνη D, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.
Ο Δρ Χάλσιον Σκίννερ του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο σε συνεργασία με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ μελέτησε στοιχεία από δύο μεγάλες μακροπρόθεσμες δημοσκοπήσεις υγείας στις οποίες συμμετείχαν 46.771 άνδρες ηλικίας 40-75 ετών και 75.427 γυναίκες 38-65 ετών.
Τα άτομα που έπαιρναν την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης D (400 IU/ημέρα) είχαν 43% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος.
Τα άτομα που έπαιρναν λιγότερες από 150 IU/ημέρα είχαν 22% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.
Η λήψη περισσοτέρων από 400 IU/ημέρα δεν συντελούσε σε περαιτέρω μείωση του κινδύνου.
Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό όταν εκτιθέμεθα στην ηλιακή ακτινοβολία. Το γάλα, τα ψάρια, τα αβγά και το συκώτι περιέχουν βιταμίνη D.
Οι ερευνητές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην αποσαφήνιση του ερωτήματος ποια μορφή βιταμίνης D (διατροφική ή ηλιακή) συντελεί σε καλύτερη μείωση του κινδύνου.
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση