36

Εν όψει της αναμόρφωσης του επενδυτικού νόμου και με στόχο την ανάπτυξη μιας ανοιχτής και ανταγωνιστικής ψηφιακής οικονομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής& Επικοινωνιών Ελλάδας κατέθεσε σειρά από προτάσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο ΣΕΠΕ με το υπόμνημά του προς το Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ζήτησε να συμμετέχει στις επιτροπές αξιολόγησης του ΥΠΑΝ, της ΓΓΑ, όπως συμμετέχει ήδη στη γνωμοδοτική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών.

Όσον αφορά τις επιμέρους διατάξεις του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο ΣΕΠΕ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία:

-Να δοθούν αυξημένες ενισχύσεις σε επενδύσεις ανεξαρτήτως του τομέα δραστηριοποίησης, εφόσον αφορούν επενδύσεις νέας τεχνολογίας, καινοτομίας, παραγωγής νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας και βελτίωσης και ποιότητας προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών, εφόσον χαρακτηρισθούν ως τέτοιες από τα αρμόδια όργανα, π.χ. ΓΓΑ, ΓΓΕΤ, κλπ.

-Να δοθεί ξεκάθαρη ερμηνεία των κοινοτικών διατάξεων περί του μεγέθους των εταιρειών, καθώς το βάρος των κινήτρων θα δοθεί πιθανότατα στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

-Να υιοθετηθεί ως οριζόντιος στόχος η προμήθεια και υλοποίηση εφαρμογών και συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, από όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρηματικές μονάδες, όπως ορίζονται στο ΣΤΑΚΟΔ.

-Οι μικρές και οι νεοϊδρυόμενες εταιρίες να έχουν αυξημένες ενισχύσεις για επενδύσεις κυρίως στους τομείς ψηφιακής τεχνολογίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ