36

Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η μέθοδος που εφαρμόστηκε στα πανεπιστήμια, με τον αποκλεισμό περίπου 18 χιλιάδων υποψηφίων, εφαρμόζεται και στην τεχνική εκπαίδευση, με το κλείσιμο 61 ΤΕΕ και την κατάργηση του 60% των ειδικοτήτων, καθώς και με την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μεταλυκειακής εξειδίκευσης.

«Όλα αυτά σπρώχνουν τα παιδιά στον ιδιωτικό τομέα και φοβάμαι ότι κάνουν το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργείο Ιδιωτικής Παιδείας και Χρημάτων» είπε ο κ. Αλαβάνος.

Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των διδασκόντων, ώστε να έχουν και την άνεση, τις οικονομικές δυνατότητες, αλλά και την ψυχολογική διάθεση να ασκήσουν το έργο τους.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Γεώργας, το προεδρείο έθεσε θέματα σχετικά με τη διαδικασία κάλυψης και διαχείρισης του προσωπικού στα σχολεία

«Παράλληλα», είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, «προβάλαμε τα οικονομικά μας αιτήματα». «Η Ομοσπονδία θα έχει διεκδικητικούς αγώνες, όπως κάθε χρόνο. Θα προτείνει, μετά από εισήγηση του ΔΣ, στις γενικές συνελεύσεις των προέδρων μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων.»

»Ήδη», κατέληξε, «αρχίζουμε τα δύο συλλαλητήρια, στις 9 και 20 του μήνα, 9 στη Θεσσαλονίκη, 20 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Και, παράλληλα, θα καθιερωθεί, μέσα από συνελεύσεις, η μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ