Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Αρκετές εκπλήξεις έκρυβαν οι βάσεις των Σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Μικρή πτώση στην Ιατρική Αθηνών, άνοδος σε Νομική και Φιλολογικά Τμήματα. Κενές 1.394 θέσεις σε ΑΕΙ και 18.768 σε ΤΕΙ. Δείτε από το in.gr τους βαθμολογικούς πίνακες...
43
Αρκετές εκπλήξεις έκρυβαν οι βάσεις των Σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.Μικρή πτώση στην Ιατρική Αθηνών, άνοδος σε Νομική και Φιλολογικά Τμήματα.Κενές 1.394 θέσεις σε ΑΕΙ και 18.768 σε ΤΕΙ. Δείτε από το in.gr τους βαθμολογικούς πίνακες…
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ υπέβαλαν 99.782 υποψήφιοι και απ αυτούς εισάγονται οι 60.204. Από φέτος, δε, ίσχυσε για πρώτη φορά η βαθμολογική βάση του 10 ή των 10.000 μορίων.
Εκπλήξεις έκρυβαν για πολλούς οι βάσεις των σχολών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.Η γενική τάση στα ΤΕΙ είναι ανοδική, γεγονός που συμπαρασύρει και τις βάσεις στα Πανεπιστήμια.
Στα ΑΕΙ παρατηρείται για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια πτώση στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, αφού δεν ξεπερνά τα 62 μόρια.
Εξίσου μικρή είναι η πτώση και στις υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές, εκτός απο τη Νοσηλευτική Αθήνας που παρατηρείται άνοδος 334 μόρια.
Μικρή είναι η άνοδος στα Νομικά Τμήματα, αφού η περιζήτητη Νομική Σχολή Αθήνας έχει άνοδο μόλις 19 μόρια, ενώ η Νομική Θράκης έχει άνοδο 363 μορίων.
Ένα απο τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων είναι η άνοδος στις Φιλολογικές Σχολές, αλλά και στις ξενόγλωσσες Φιλολογίες.
Πιο αναλυτικά: Ανοδος παρατηρήθηκε στις Φιλολογικές Σχολές μέχρι και 1.304 μόρια. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα η άνοδος ανέρχεται μέχρι 887 μόρια, ενώ στις Σχολές Ψυχολογίας έως και 947 μόρια.
Ωστόσο η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στη Γερμανική Φιλολογία που φθάνει στα 8.223 μόρια, και ακολουθούν η Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία που φθάνει στα 6.937 μόρια και η Γαλλική Φιλολογία στα 4.640 μόρια.
Ανοδος και στις Αστυνομικές σχολές που φθάνει μέχρι και τα 1.052 μόρια.
Πτώση στα Τμήματα Πληροφορικής, που φθάνει μέχρι και 517 μόρια, ενώ η μεγαλύτερη πτώση εντοπίζεται στη Σχολή Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η οποία φθάνει στα 810 μόρια.
Οι κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια υπολογίζονται σε 1.349, ενώ στα ΤΕΙ σε 13.967 και αναφέρονται στην κατηγορία του 90%, δηλαδή την πλειοψηφία των υποψηφίων.
Συνολικά 29 Τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων θα έχουν μονοψήφιο αριθμό πρωτοετών σπουδαστών. Επίσης, στο ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηπείρου δεν εισάγεται κανένας υποψήφιος.
Γενικότερα στα Πανεπιστήμια, 220 σχολές ή τμήματα σημείωσαν άνοδο, ενω πτώση 92. Αντίστοιχα στα ΤΕΙ, 189 έχουν άνοδο και μόλις 4 πτώση στις βάσεις.
Οι υποψήφιοι μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν για τις βάσεις εισαγωγής από τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1564 του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
ΠΑΣΟΚ: «Ένα στα δύο ΤΕΙ οδηγούνται σε κλείσιμο»
Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν το στόχο τους έδωσε η υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνησηγια πρόχειρη και αποσπασματική ρύθμιση για τη βάση του «10».
«Φέτος αποκλείονται περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, εξαιτίας της πρόχειρης και αποσπασματικής ρύθμισης για την βάση του 10» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ένα στα δύο ΤΕΙ της περιφέρειας είναι βέβαιο ότι οδηγούνται σε κλείσιμο.
ΚΚΕ: «Αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική»
«Το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, ό,τι πρόσημο κι αν έχουν οι βάσεις εισαγωγής, είναι από τη μια η μόρφωση να κοστίζει όλο και ακριβότερα στη λαϊκή οικογένεια και απ την άλλη να πλήττονται ολοένα και περισσότερο τα δικαιώματα της νέας γενιάς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Σημειώνει επίσης ότι «η κυβέρνηση με το νόμο – πλαίσιο, την τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση συνολικά της παιδείας».
ΣΥΝ: «Να καλυφθούν οι κενές θέσεις»
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να καλυφθούν οι 13.000 κενές θέσεις στα ΑΕΙ και από παιδιά που δεν κάλυψαν τη βάση του 10, θεωρώντας ότι «υπήρξε μια πλήρης έλλειψη ευαισθησίας από την κυβέρνηση».
«Αισθανόμαστε – και αισθάνομαι κι εγώ προσωπικά – απογοήτευση για το γεγονός ότι με την κυβερνητική πολιτική υπάρχουν 13.000 κενές θέσεις στα ΑΕΙ, υπάρχουν 13.000 ψυχές παιδιών που είναι άδειες και υπάρχουν και 13.000 οικογένειες που οι ψυχές τους παραμένουν γεμάτες με άγχος» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.
ΚΕΔΚΕ: «Μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα»
«Η σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της βάσης του 10, αφήνει περισσότερους από 10.000 νέους έξω από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε δεκάδες τμήματα των περιφερειακών ΤΕΙ και ΑΕΙ. Παράλληλα, δημιουργεί και ένα μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα σε πολλές περιοχές της χώρας μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για τη σύμβαση τεχνολογικής εταιρείας με σκοπό την παροχή βοήθειας στην ICE στις ΗΠΑ
- Άιντραχτ – Λεβερκούζεν 1-3: Πέρασε από την Φρανκφούρτη και μπήκε στην 6άδα
- «Μήπως πεθαίνω;» – Το προφητικό αστείο της Κάθριν Ο’Χάρα λίγους μήνες πριν τον αιφνίδιο θάνατό της
- Ανδρουλάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη – Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
- Νίκολιτς: «Σε καλή κατάσταση εμείς, ο Ολυμπιακός είναι σε φανταστική»
- LIVE: Ολυμπιακός – Περιστέρι Betsson
