Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Εμπορικής στην Credit Agricole
Η Credit Agricole είπε την Τετάρτη ότι απέκτησε τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς της για την ελληνική τράπεζα. Παράλληλα, το πράσινο φως για την εξαγορά έδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
27
Η Credit Agricole είπε την Τετάρτη ότι απέκτησε τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς της για την ελληνική τράπεζα.
«Η ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης και η εκκαθάριση της μεταβίβασης των μετοχών της Emporiki, οι οποίες προσφέρθηκαν εγκύρως μέχρι τις 7 Αυγούστου 2006 έλαβε χώρα στις 16 Αυγούστου» είπε ο γαλλικός όμιλος σε ανακοίνωση του στο Χρηματιστήριο.
Η Credit Agricole είπε την περασμένη Τετάρτη ότι εξασφάλισε ποσοστό 71,97% μετά τη λήξη της προσφοράς της.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έλαβε την εγκριτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.
Η δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Εμπορικής γνωστοποιήθηκε με την απλοποιημένη διαδικασία στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία εξέδωσε την απόφασή της στις 11 Αυγούστου.
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η συναλλαγή εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 139/2004 του Συμβουλίου και της παραγράφου 5 (γ) της Ανακοίνωσης της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την απλοποιημένη διαδικασία για την εξέταση ορισμένων συγκεντρώσεων.
Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να κηρύξει τη συναλλαγή συμβατή με την κοινή αγορά και τη Συμφωνία του ΕΟΧ, σύμφωνα με το άρθρο 6 (1) (β) του Κανονισμού (ΕΚ) 139/2004 του Συμβουλίου.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη εγκρίνει την εξαγορά, σύμφωνα με το Ν.2076/1992.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Πώς έφτασε στα χνάρια των κυκλωμάτων με «αχυράνθρωπους»
- «Μόνο ένας τρελός δεν θα κρατούσε τον Μαγκουάιρ» – Τι λένε στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ για τον dirty Ηarry
- ΚΑΠ: Το ατελείωτο παζάρι – Η χρηματοδότηση και οι ενστάσεις
- Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ ενέκρινε την καταχώρηση εκτάσεων ως «κρατική περιουσία» για πρώτη φορά από το 1967
- Το box office του Αγίου Βαλεντίνου έφερε 40 εκατομμύρια δολάρια για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη»
- Αταμάν: «Παίξαμε απαίσια κόντρα στον Κολοσσό- Μέσα για Final-8 ο Χέιζ-Ντέιβις, μετά και ο Λεσόρ»!



