Στο 71,97% ανήλθε η συμμετοχή της Credit Agricole στην Εμπορική Τράπεζα
Στο 71,97% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας ανέρχεται η συμμετοχή της Credit Agricole, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλλει για την εξαγορά της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η γαλλική τράπεζα.
88
Στο 71,97% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας ανέρχεται η συμμετοχή της Credit Agricole, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλλει για την εξαγορά της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η γαλλική τράπεζα.
Ειδικότερα:
1. Περίπου 1.300 μέτοχοι της Εμπορικής, οι οποίοι κατέχουν συνολικά 69.574.826 μετοχές αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής στις 7 Αυγούστου 2006, αντιπροσωπεύοντας περίπου 52,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής
2. Σε συνδυασμό με την άμεση συμμετοχή της Credit Agricole S.A. που ανέρχεται σε 25.702.456 μετοχές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 14.002.359 μετοχές, οι οποίες αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης μέχρι σήμερα), και οι οποίες αντιπροσωπεύουν 19,41% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, το ποσοστό της CA στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής θα ανέλθει με την εκκαθάριση της μεταβίβασης στο 71,97%
Η ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης και η εκκαθάριση της μεταβίβασης των μετοχών της Εμπορικής, οι οποίες προσφέρθηκαν εγκύρως μέχρι τις 7 Αυγούστου 2006, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου 2006.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εγκρίνει την απόκτηση ελέγχου της Εμπορικής από την Credit Agricole S.A., σύμφωνα με το Ν. 2076/1992.
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση γνωστοποιήθηκε με τη συνοπτική διαδικασία στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της το αργότερο μέχρι τις 21 Αυγούστου 2006
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Credit Agricole Ρενέ Καρόν, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της δημοσίας πρότασης για την Εμπορική και τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους άλλους μετόχους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν, προσφέροντας τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση.
«Αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στη διεθνή μας στρατηγική και θα συνεισφέρει στον στόχο μας να αυξήσουμε τα έσoδα από δραστηριότητες εκτός Γαλλίας. Ανυπομονούμε να ενδυναμώσουμε την τράπεζα στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες προς όφελος των δραστηριοτήτων της Εμπορικής, των πελατών και των εργαζομένων της», ανέφερε ο κ. Καρόν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, Ζορζ Ποζέ, ανέφερε πως πλέον «θα επικεντρωθούμε στην εξέλιξη των διαδικασιών λειτουργίας της Εμπορικής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνου, της προώθησης προϊόντων και της διαχείρισης πελατών καθώς και στις σχέσεις με τους εργαζόμενους και στην εκπαίδευση τους, σύμφωνα με τη βέλτιστη πρακτική της Credit Agricole».
Αναβάθμιση από Fitch
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της Εμπορικής σε Α+ από ΒΒΒ και την βραχυπρόθεσμη σε F1 από F3 καθορίζοντας τις προοπτικές τις τράπεζας ως σταθερές.
Ο ξένος οίκος είπε ότι οι αλλαγές στην αξιολόγηση ακολουθούν την απόκτηση ποσοστού 71,97% από την Credit Agricole.
«Κατά την εκτίμηση της Fitch, η Εμπορική θα ωφεληθεί από ένα ισχυρό διεθνές χρηματοοικονομικό όμιλο όπως η Credit Agricole καθώς θα την βοηθήσει να βελτιώσει περαιτέρω το δίκτυό της στη λιανική, τα συστήματα διαχείρισης κινδύνων, την λειτουργική της κερδοφορία και την παραγωγικότητα καθώς και την αποτελεσματικότητα της όσον αφορά στο κόστος» είπε ο ξένος οίκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο
- Μακρόν: Η Γαλλία και η Ευρώπη θέλουν «σεβασμό
- Ολυμπιακός – Εστουδιάντες 68-72: Ήττα στις λεπτομέρειες και αποκλεισμός
- LIVE: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο
