Τρία βήματα για την Σμύρνη θέλει η εθνική, μετά το 3-0 σετ επί της Τουρκίας
Την τύχη στα χέρια της κρατά πλέον η εθνική μας ομάδα των ανδρών, που νίκησε την Τουρκία με 3-0 στον όμιλο του Ζάγκρεμπ και με τρεις νίκες στο Πρεσόφ (11-13 Αυγούστου) εξασφαλίζει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων.
Την τύχη στα χέρια της κρατά πλέον η εθνική μας ομάδα των ανδρών, που νίκησε την Τουρκία με 3-0 στον όμιλο του Ζάγκρεμπ και με τρεις νίκες στο Πρεσόφ (11-13 Αυγούστου) εξασφαλίζει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα και η Τουρκία προηγήθηκε πρώτη φορά με δύο πόντους (9-11), ενώ λίγο αργότερα έγινε το 10-14 με άσο του Τσαϊρ. Η ελληνική ομάδα πλησίασε στον πόντο (15-16) και ισοφάρισε 17-17. Μέχρι το 22-22 οι ομάδες συμβάδιζαν αλλά η Ελλάδα πήρε το σετ χάρη στις καλές της άμυνες και πετυχημένη κόντρα του Λάππα (25-22).
Στο δεύτερο σετ ήταν η Εθνική μας πήρε προβάδισμα 8-4 χάρη στα σερβίς του Ρουμελιώτη. Οι Τούρκοι μείωσαν σε 10-11 και ισοφάρισαν με μπλοκ στον Κυριακίδη (13-13). Μέχρι τον 16ο πόντο το προβάδισμα εναλλάσσονταν, αλλά μετά οι αντίπαλοί μας ξέφυγαν 18-16 από λάθη της ελληνικής υποδοχής. Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση με σερί 7-0: δύο καλά μπλοκ του Σμαραγδή και καλή άμυνα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του Λάππα, έκαναν το σκορ 23-18, για να τελειώσει το σετ ο Ν. Ρουμελιώτης (25-21).
Το σέρβις του Σμαραγδή μάς έδωσε προβάδισμα 5-2. Ασος του Ρουμελιώτη έκανε το 14-11 και ο εορτάζων Πανταλέων, με ατομικό μπλοκ, άμυνα και καλά σέρβις ανέβασε τη διαφορά στο 19-13. Οι Τούρκοι μείωσαν από 21-14 σε 21-17, αλλά η Εθνική συνήλθε γρήγορα και μία επίθεση του Κυριακίδη τελείωσε οριστικά το παιχνίδι (25-20).
«Μετά την ήττα από τη Γερμανία, όλοι μάς θεωρούσαν ξεγραμμένους. Όμως, εμείς βάλαμε κάτω το κεφάλι, δουλέψαμε και καταφέραμε να ανακάμψουμε. Τώρα, είναι αλήθεια ότι κρατάμε εμείς την τύχη στα χέρια μας, αλλά ξέρουμε ότι μας περιμένει ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο στη Σλοβακία» δήλωσε ο Κώστας Προύσαλης.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.