Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών εταιρειών παρά τις υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού.
27
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών εταιρειών παρά τις υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,54% στις 3.428,15 μονάδες.
Η Total έχανε 1,81% με τα κέρδη δεύτερου τριμήνου να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις. Η παραγωγή της, ωστόσο, μειώθηκε. Η BP υποχωρούσε 1,08%, ενώ οι τιμές πετρελαίου παρέμεναν σταθερές κοντά στα 76 δολάρια το βαρέλι.
Η Unilever σημείωνε απώλειες 4,19%, καθώς αναλυτές είπαν ότι τα περιθώρια κέρδους της απογοήτευσαν παρά την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο.
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της απόφασής της για τα επιτόκια. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 14:45 ώρα Ελλάδας και στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδας.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, με την απόφαση να ανακοινώνεται στις 14:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία για τις υπηρεσίες και τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη.
«Η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ είναι λίγο πολύ προεξοφλημένη, αλλά οι αγορές συνεχίζουν να είναι νευρικές για πιθανά επιθετικά σχόλια σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού» είπε αναλυτής στο Reuters.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 5.899,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,66% στις 4.993,21 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,67% στις 5.643 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.470,37 μονάδες, με κέρδη 0,04%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112

