71

Τριάντα νέα βιβλία για το Δημοτικό και 26 για το Γυμνάσιο θα δοθούν φέτος για πρώτη φορά. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και ο υφυπουργός Γιώργος Καλός επισκέφθηκαν τη Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια, καθώς και δημοτικά σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσουν την ομαλή τροφοδοσία των μονάδων με εκπαιδευτικό υλικό.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το 60ό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών, το 15ο Γυμνάσιο, το 3ο και 4ο Δημοτικό, όπου φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους βιβλία για τους υπόλοιπους μαθητές.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ποιότητα και την τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων στην παράδοση και σημείωσε ότι φέτος, για πρώτη φορά, τα σχολεία έχουν αρχίσει από τόσο νωρίς να παραλαμβάνουν τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς.

«Από πέρυσι» είπε η υπουργός, «γίνονται πραγματικοί διεθνείς διαγωνισμοί, ενώ η ποιότητα του χαρτιού είναι τελείως διαφορετική. Φέτος επίσης έχουμε την επιτυχία ότι ήδη τα βιβλία είναι στα σχολεία. Το σημαντικό με τα νέα βιβλία είναι ότι ο εκπαιδευτικός, πριν πραγματοποιηθεί η τρίτη φάση της επιμόρφωσης, θα έχει στα χέρια του, εκτός από τα βιβλία, που είναι στο Internet εδώ και έξι μήνες, το ίδιο το βιβλίο. Εν συνεχεία, στις 4 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει εκτεταμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης, ώστε δάσκαλοι και καθηγητές να μπουν στα σχολεία πανέτοιμοι».

Η κ. Γιαννάκου κατέληξε λέγοντας ότι φέτος, και στα θέματα των μεταθέσεων, των αποσπάσεων και των διορισμών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, το υπουργείο θα είναι έτοιμο νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ