28

H προσφορά της Credit Agricole «δεν ενσωματώνει το διεθνώς σύνηθες για τους μετόχους υπερτίμημα (control premium)», ενώ αντιθέτως η προσφορά της Τράπεζας Κύπρου το ενσωματώνει, εκτιμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εμπορικής που συνεδρίασε προκειμένου να εκφράσει γνώμη για τις δύο προτάσεις.

Ειδικότερα, η γνώμη του ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας για την πρόταση της Gredit Agricole (CA) αναφέρει ότι:

  • Η επιχειρηματική στρατηγική της CA για την Εμπορική Τράπεζα είναι αξιόλογη, βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα συνεργασία και συνεπάγεται τα πλεονεκτήματα από την ένταξη της Εμπορικής Τράπεζας σε έναν από τους διεθνώς μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους.
  • Το προσφερόμενο από την CA τίμημα 23,50 ευρω ανά μετοχή υπερβαίνει οριακά το χαμηλότερο άκρο του ευλόγου εύρους τιμών ανά μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας και δεν ενσωματώνει το διεθνώς σύνηθες για τους μετόχους υπερτίμημα (control premium) για την απόκτηση ελέγχου της Εμπορικής Τράπεζας.
  • Η επιχειρηματική στρατηγική της CA δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση εντός του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Για την πρόταση της Τράπεζας Κύπρου το ΔΣ της Εμπορικής αναφέρει ότι:

  • Η επιχειρηματική στρατηγική της τράπεζας Κύπρου περιέχει αξιόλογα στοιχεία και αποσκοπεί στη μεγέθυνση της εγχώριας και διεθνούς παρουσίας του. Υπάρχουν ωστόσο πτυχές της επιχειρηματικής στρατηγικής που δεν εξειδικεύονται επαρκώς.
  • Το προσφερόμενο από την τράπεζα Κύπρου αντάλλαγμα, δηλαδή 6 Ευρώ και 3,25 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ανά μετοχή της Εταιρίας, υπερβαίνει σήμερα το υψηλότερο άκρο του ευλόγου εύρους τιμών ανά μετοχή της Εταιρίας και ενσωματώνει για τους μετόχους υπερτίμημα (control premium) για την απόκτηση του ελέγχου της Εταιρίας. Στο βαθμό που το προσφερόμενο αντάλλαγμα περιέχει μετοχές της Τράπεζας Κύπρου υπόκειται στη διακύμανση της χρηματιστηριακής τιμής τους.
  • Η επιχειρηματική στρατηγική της τράπεζας Κύπρου δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση εντός του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ