30

Επίσκεψη στη Δαμασκό πραγματοποίησε με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας με τον οποίο εξέτασε τη γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει πάρει για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού κόσμου εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Είχαμε την ευκαιρία με το Σύρο πρόεδρο να εξετάσουμε την κατάσταση στο Ιράκ και το πώς σταδιακά θα εξέλθουμε από το καθεστώς κατοχής για να περάσουμε σε ένα νέο Ιράκ ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.

» Το βασικό θέμα που συζητήσαμε ήταν η κρίση στη Γάζα. Μια κρίση που πρέπει να εκτονωθεί και που η Συρία μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες για να εκτονωθεί η κρίση και να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία εκ νέου στην περιοχή» δήλωσε.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Φαρούκ αλ Σάραα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος και τον ενημέρωσε κυρίως για τις εσωτερικές εξελίξεις.

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ