Ρεκόρ φορολογικών παραβάσεων από τις επιχειρήσεις στο πρώτο πεντάμηνο
Περίπου μία στις δύο επιχειρήσεις έχει υποπέσει το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου κατά μέσο όρο σε πέντε φορολογικές παραβάσεις, ενώ «πρωταθλητές» της φοροδιαφυγής αναδείχθηκαν τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
27
Περίπου μία στις δύο επιχειρήσεις έχει υποπέσει το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου κατά μέσο όρο σε πέντε φορολογικές παραβάσεις, ενώ «πρωταθλητές» της φοροδιαφυγής αναδείχθηκαν τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Αυτό προκύπτει από 22.796 ελέγχους που πραγματοποίησε από τις αρχές του έτους η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔOΕ) σε ολόκληρη την επικράτεια.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει Το Βήμα, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΥΠΕΕ, από τις 22.796 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, 9.901 (ποσοστό 43% επί του συνόλου) υπέπεσαν συνολικά σε 52.549 φορολογικές παραβάσεις.
Από τα πιο υψηλά ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ψυχαγωγικό και αθλητικό τομέα (ποσοστό παραβατικότητας 58%), τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια (48%), οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών (46%), καπνικών προϊόντων (63%), οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο (48%) και οι επιχειρήσεις πληροφορικής (49%).
Όσον αφορά στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, η ΥΠΕΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε 6.714 επιχειρήσεις και διαπίστωσε συνολικά 20.783 παραβάσεις σε 3.246 περιπτώσεις, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 1.409 συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καταγράφηκαν 2.822 παραβάσεις σε 871 περιπτώσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδείχθηκαν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο καθώς έξι στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.
Αντίθετα, οι επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο αποδεικνύονται με βάση τα στοιχεία της ΥΠΕΕ ως οι πιο συνεπείς φορολογικά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η στάση στη γιόγκα που διώχνει τον πόνο από τον αυχένα
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα
- Λέον Μπλακ: Από τη «μυστική» συλλογή Βίνσεντ βαν Γκογκ στις βαριές καταγγελίες των αρχείων Έπσταϊν
- Ναρκισσισμός: Έχουν οι άνδρες τελικά τα «πρωτεία»;
- Ψέματα, business και πολιτική μόχλευση – Η υπόθεση Έπσταϊν αγγίζει την «αυλή» του Ντόναλντ Τραμπ
- Ο σεναριογράφος των Simpsons αποκαλύπτει τον διάσημο που θέλουν για μια guest star εμφάνιση



