
Επιχείρηση-σκούπα κατά υπόπτων για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν περίπου 40 άτομα που θεωρούνται Ισλαμιστές μαχητές, μεταξύ των οποίων και 13 που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, στη διάρκεια επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.
53
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν περίπου 40 άτομα που θεωρούνται Ισλαμιστές μαχητές, μεταξύ των οποίων και 13 που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, στη διάρκεια επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, 13 ύποπτοι για τρομοκρατία, μεταξύ των οποίων ένας Ιρακινός, συνελήφθησαν στο κρυσφήγετό τους στην πόλη Χαφρ αλ-Μπάτεν. Επιπλέον, οι αρχές κατέσχεσαν όπλα και έγγραφα.
Ακόμη 27 άτομα -μεταξύ των οποίων δύο Σομαλοί και ένας Αιθίοπας- που φέρονται να έχουν λάβει μέρος σε δραστηριότητες ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων σε άλλα σημεία της χώρας.
Οι Αρχές ανέφεραν ότι οι συλλήψεις διενεργήθηκαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Η επιχείρηση ξεκίνησε από το Ριάντ την Παρασκευή, όπου σε ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν έξι ένοπλοι και ένας αστυνομικός και συνελήφθη ένα άτομο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα

