
Βουλγαρικό δικαστήριο ανοίγει δρόμο για αγορά μονάδας από ΔΕΗ
Απόφαση με την οποία επετράπη στη ΔΕΗ να εξαγοράσει το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία, έλαβε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας, απορρίπτοντας αναίρεση που είχε υποβάλει ο Βουλγαρικός Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων.
27
Απόφαση με την οποία επετράπη στη ΔΕΗ να εξαγοράσει το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία, έλαβε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας, το οποίο απέρριψε αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει ο Βουλγαρικός Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων για την εξαγορά από τη ΔΕΗ του συγκεκριμένου σταθμού.
Το 2005 η ΔΕΗ, στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια, συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό στη Βουλγαρία, υποβάλλοντας την υψηλότερη προσφορά για το σταθμό του Bobov Dol.
Πέρυσι τον Ιούνιο, όμως, ο Βουλγαρικός Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων κήρυξε το διαγωνισμό άγονο, με συνέπεια η ΔΕΗ να προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας, το οποίο τη δικαίωσε.
Ο Βουλγαρικός Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου, η οποία τελικά απορρίφθηκε σήμερα, δικαιώνοντας πλήρως τη ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Στην απόφαση δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση και κατά αυτό τον τρόπο δίνεται το πράσινο φως στη ΔΕΗ για να προχωρήσει με την εξαγορά.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά – ύψους 105,2 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επενδύσεις – για το εργοστάσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα