Το 2007 ολοκληρώνεται ο ελληνο-τουρκικός αγωγός φυσικού αερίου
Την επικείμενη ολοκλήρωση του ελληνο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου στις αρχές του 2007 ανήγγειλε από την Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, σε συνέδριο το οποίο εγκαινίασε μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
28
Την επικείμενη ολοκλήρωση του ελληνο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου στις αρχές του 2007 ανήγγειλε από την Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, απευθυνόμενος σε διεθνές συνέδριο για την ενέργεια, το οποίο εγκαινίασε μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
«Στις αρχές του 2007 θα διασυνδεθούν τα εθνικά συστήματα φυσικού αερίου Ελλάδας και Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Σιούφας. «Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τις παραγωγικές περιοχές της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα της Ευρώπης», συμπλήρωσε.
«Η παρουσία μας στην Τουρκία παρέχει την ευκαιρία να αναφερθώ στη μεγάλη σημασία και τον ιδιαίτερο ρόλο της ενεργειακής συνεργασίας, προς όφελος των δύο χωρών, των λαών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο υπουργός. «Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας και θα ανταποκριθούμε στις ιστορικές προκλήσεις της εποχής μας», κατέληξε.
Αργότερα ο κ. Σιούφας θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του και με τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του συνεδρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να πνιγόμαστε
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (23/1): Πού θα δείτε το Ελλάδα-Ουγγαρία στο πόλο και δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα
- Γλυφάδα: «Της είπαν ότι πλημμύριζε το σπίτι της» – Μαρτυρία γειτόνισσας για τον τραγικό θάνατο της 56χρονης
- Χάρης Βαρθακούρης: «Με τον πατέρα πηγαίναμε σε παιχνιδάδικο και έκλεινε μισή ώρα μετά, για να διαλέξω παιχνίδι»
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με το «παράθυρο» των ελεύθερων
- Κίνηση στους δρόμους: «Κόκκινος» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
