88

Πυρά κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Coca Cola-3Ε, Γιώργος Δαβίδ, τονίζοντας πως το πρόστιμο που της επιβλήθηκε προσβάλλει την εταιρεία, πλήττει το κύρος της και είναι ευνοϊκή για τους ανταγωνιστές της.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ο χρόνος ανακοίνωσης της απόφασης, καθώς όπως επεσήμανε η απόφαση 207 που εκδόθηκε στις αρχές του 2002 από τις ελληνικές αρχές «ήταν εμφανές ότι δημιουργούσε ασάφεια».

«Σεβόμαστε το νόμο και τον εφαρμόζουμε και θέλουμε να είστε σίγουροι πως θα προβούμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα μας», υποστήριξε ο κ. Δαβίδ.

Έφεση κατά της απόφασης επιβολής προστίμου θα ασκήσει η εταιρεία, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντις συμβούλου Δ.Κωνσταντίνου. «Ωστόσο είναι πολύ πρώιμο να αναφερθούμε στην έκβαση της απόφασης και να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Προσπάθεια μας, ωστόσο, θα είναι να εξαλειφθεί πλήρως το πρόστιμο», διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, για τη χρήση του 2005, ενώ η ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος έχει οριστεί η 29 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ