Επισκέψεις Βουλγαράκη στα αρχαιολογικά μουσεία Σητείας και Αγ.Νικολάου
Τα αρχαιολογικά μουσεία του Αγίου Νικολάου και της Σητείας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Πολιτισμού στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη. Οκ. Βουλγαράκης δήλωσε αισιόδοξος για τη χρηματοδότηση του μουσείου Αγίου Νικολάου.
30
Τα αρχαιολογικά μουσεία του Αγίου Νικολάου και της Σητείας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Πολιτισμού στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη. Οκ. Βουλγαράκης δήλωσε αισιόδοξος για τη χρηματοδότηση του μουσείου Αγίου Νικολάου.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του: «Με πρόσφατη απόφαση εγκρίθηκε η οριστική μελέτη του έργου, σύμφωνα με την οποία ο εκθεσιακός χώρος υπερδιπλασιάζεται και ανεγείρονται νέοι εκθεσιακοί και βοηθητικοί χώροι για τους επισκέπτες και το προσωπικό.»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρονοδιάγραμμα και την χρηματοδότηση του εν λόγω Μουσείου ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί το αμέσος επόμενο διάστημα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί.
«Το σημαντικό είναι ότι οι μελέτες εγκρίθηκαν, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία. Από την ώρα που κάτι τέτοιο είναι πλέον οριστικό, το πότε θα ξεκινήσει ακριβώς είναι θέμα λίγου χρόνου.»
Μετά την επίσκεψή στο αρχαιολογικό μουσείο της Σητείας, ο υπουργός δήλωσε:
«Μετά την ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σητείας στο σχέδιο πόλης, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εγκρίνει την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη μετατροπή της εισφοράς γης σε χρήμα. Πιστεύω, επίσης, ότι το Μουσείο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να επεκταθεί και θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα αυτό.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
- Cat Festival: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι
- Κλίμα γενικού εκνευρισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – Στο στόχαστρο το Μαξίμου
- Κίνηση: Συμφόρηση στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Αδιανόητο: Η Φενερμπαχτσέ έδωσε στην Μπριάνα Στιούαρτ 500.000 ευρώ για δύο παιχνίδια! (vids)
- Η «ακτινογραφία» της φοροδιαφυγής: «Πρωταθλητές» τα συνεργεία, ποιοι κλάδοι ακολουθούν
- «Optansia & Guerrilla» σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση στο Θέατρο Αργώ
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442