Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 11o
«Πολύ σκληροί για να πεθάνουν» οι Αμερικανοί έδωσαν ελπίδες πρόκρισης σε όλους

«Πολύ σκληροί για να πεθάνουν» οι Αμερικανοί έδωσαν ελπίδες πρόκρισης σε όλους

Όλοι ελπίζουν σε πρόκριση στον 5ο όμιλο, καθώς μετά τη νίκη της Γκάνας επί της Τσεχίας, ήλθε και η ισοπαλία 1-1 των εννέα παικτών των ΗΠΑ με τους δέκα παίκτες της Ιταλίας! Ετσι, η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει έναν βαθμό για να προκριθεί αλλά θα πρέπει να τον διεκδικήσει από την Τσεχία που «καίγεται» για τη νίκη. Το «τρίποντο» όμως θα διεκδικήσουν διακαώς και η Γκάνα με τις Ηπα στην μεταξύ τους αναμέτρηση, ευχόμενες παράλληλα ήττα της Τσεχίας!

66

Όλοι ελπίζουν σε πρόκριση στον 5ο όμιλο, καθώς μετά τη νίκη της Γκάνας επί της Τσεχίας, ήλθε και η ισοπαλία 1-1 των εννέα παικτών των ΗΠΑ με τους δέκα παίκτες της Ιταλίας!

Ετσι, η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει έναν βαθμό για να προκριθεί αλλά θα πρέπει να τον διεκδικήσει από την Τσεχία που «καίγεται» για τη νίκη.

Το «τρίποντο» όμως θα διεκδικήσουν διακαώς και η Γκάνα με τις Ηπα στην μεταξύ τους αναμέτρηση, ευχόμενες παράλληλα ήττα της Τσεχίας!

Η αποθέωση του Μουντιάλ με άλλα λόγια!

Το ματς στο «Καϊζερσλάουτερν» εξελίχθηκε επεισοδιακά με τρεις αποβολές (Ντε Ρόσι στο 28 – Μαστροένι στο 45 και Πόουπ στο 47).

Οι Αμερικανοί μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι η κακή εμφάνιση και η «βαριά» ήττα της πρεμιέρας από την Τσεχία δεν ήταν αντιπροσωπευτικές των δυνατοτήτων τους.

Κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους «ατζούρι», που έδειχναν μάλλον χαλαροί, και να πάρουν τα ηνία του αγώνα, παίζοντας με δύναμη και αποφασιστικότητα στο χώρο του κέντρου.

Η ομάδα του Μπρους Αρίνα δημιούργησε και την πρώτη καλή φάση του ματς στο 18, όμως το δυνατό συρτό σουτ του Ντέμπσεϊ δεν βρήκε στόχο.

Στον αντίποδα, η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε την πρώτη καλή στιγμή της και άνοιξε το σκορ στο 22, με τον Τζιλαρντίνο να σκοράρει με κεφαλιά «ψαράκι» μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίρλο.

Η αμερικανική ομάδα δεν απογοητεύτηκε και απάντησε πολύ γρήγορα, βοηθούμενη και από την τύχη. Στη σέντρα του Κόνβεϊ από δεξιά στο 27΄ ο Τζακάρντο προσπάθησε να απομακρύνει, όμως η άτσαλη… στραβοκλωτσιά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μπουφόν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Ρόσι χτύπησε με αγκωνιά τον ΜακΜπράιντ στο χώρο του κέντρου και ο Ουρουγουανός διαιτητής Λαριόντα τον απέβαλε, αφήνοντας την «σκουάντρα ατζούρα» με δέκα παίκτες και αναγκάζοντας τον Μαρτσέλο Λίπι να αποσύρει τον Τότι, για να βάλει στο παιχνίδι αμυντικό χαφ (Γκατούζο).

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα και την ψυχολογία υπέρ τους, οι Αμερικανοί πίεσαν και είχαν κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουν, με σημαντικότερη το μακρινό σουτ του Μαστροένι στο 41, που έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης όμως αντίκρυσε την (αυστηρή) κόκκινη κάρτα του Λαριόντα στο 45, μετά από σκληρό τάκλιν στον Πίρλο, με συνέπεια στο φινάλε του ημιχρόνου η ισορροπία να έχει αποκατασταθεί.

Μια ισορροπία που διατηρήθηκε μόλις για 90 δευτερόλεπτα στο β μέρος, καθώς στο 47 ήταν σειρά του Πόουπ να πάρει πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ξαφνικά η Ιταλία είχε το «πάνω χέρι» στο ματς και παραλίγο να πάρει και το προβάδισμα στο 52, όταν ο Μποκανέγκρα προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά το φάουλ του Πίρλο και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κέλερ.

Οι Αμερικανοί, έστω και με εννέα παίκτες, προσπάθησαν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις και το σουτ του ΜακΜπράιντ στο 63 έφυγε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Μπίσλεϊ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπουφόν, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του βοηθού, θεωρώντας ότι ο ΜακΜπράιντ που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέαζε τη φάση, γιατί περιόριζε την ορατότητα του Ιταλού τερματοφύλακα.

Οι «ατζούρι» απάντησαν με το σουτ του Τζαμπρότα στο 69 που έφυγε λίγο άουτ, αλλά κυρίως με τη μεγάλη φάση του 73ου λεπτού, όταν ο Κέλερ απέκρουσε ενυπωσιακά το εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε ο Ντελ Πιέρο.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Λίπι «εγκαταστάθηκαν» στην αντίπαλη εστία, όμως η άμυνα των ΗΠΑ άντεξε και κράτησε το 1-1, που -σε συνδυασμό με τη νίκη της Γκάνας επί της Τσεχίας- αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στον 5ο όμιλο.

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Κίτρινες: Τότι, Τζαμπρότα – Πόουπ

Κόκκινες: Ντε Ρόσι (28) – Μαστροένι (45), Πόουπ (47, 2η κίτρινη)

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Τζακάρντο (54 Ντελ Πιέρο), Νέστα, Καναβάρο, Τζαμπρότα, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Περότα, Τότι (35 Γκατούζο), Τόνι (61 Ιακουίντα), Τζιλαρντίνο.

ΗΠΑ (Μπρους Αρίνα): Κέλερ, Μποκανέγκρα, Ονιέγου, Πόουπ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ (62 Μπίσλεϊ), Κόνβεϊ (52 Κόνραντ), Ρέινα, Μαστροένι, Ντόνοβαν, ΜακΜπράιντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies