Δυνατότητες για μεγάλα πράγματα επέδειξε η Τσεχία στο πρώτο αγώνα της στο Μουντιάλ της Γερμανίας, συντρίβοντας τις ΗΠΑ με 3-0. Οι Τσέχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό τον Κόλερ (που αποχώρησε τραυματίας), οι Αμερικανοί έδειξαν ανύμποροι να αντιδράσουν και ο Ροζίτσκι με δύο γκολ εδραίωσε την κυριαρχία της ομάδας του Κάρελ Μπρούκνερ.
Δυνατότητες για μεγάλα πράγματα επέδειξε η Τσεχία στο πρώτο αγώνα της στο Μουντιάλ της Γερμανίας, συντρίβοντας τις ΗΠΑ με 3-0.
Οι Τσέχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό τον Κόλερ (που αποχώρησε τραυματίας), οι Αμερικανοί έδειξαν ανύμποροι να αντιδράσουν και ο Ροζίτσκι με δύο γκολ εδραίωσε την κυριαρχία της ομάδας του Κάρελ Μπρούκνερ.
Στο 5, λοιπόν, ο Γκριγκέρα με σέντρα ακριβείας από δεξιά στον Κόλερ επέτρεψε στον δίμετρο σέντερ φορ της Μονακό να κάνει με κεφαλιά το 1-0.
Έκτοτε οι Τσέχοι φρόντισαν να διατηρήσουν τον έλεγχο του ρυθμού, κάτι όχι ιδιαίτερα δύσκολο χάρις στην ενισχυμένη μεσαία γραμμή τους και την καλή τεχνική των παικτών τους.
Στο 27 ο Ρέινα ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε συρτά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσεχ.
Στο 36 όμως ο Τόμας Ροζίτσκι σκόραρε ένα πολύ θεαματικό γκολ, όταν με δεξί «κεραυνό» από περίπου 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Κέλερ, κάνοντας το 2-0.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε πάντως με απώλεια για την Τσεχία, καθώς ο Κόλερ υπέστη θλάση και αντικαταστάθηκε από τον Λόκβεντς.
Στην επανάληψη, η Τσεχία έχασε δύο ευκαιρίες στο 61, αρχικά με τον Λόκβεντς και στη συνέχεια με τον Πομπόρσκι, στο 67 ο Ροζίτσκι είχε νέο εκπληκτικό σουτ που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και στο 76 ο άσος της Αρσεναλ έβαλε την «υπογραφή» του σημειώνοντας με έξοχο πλασέ το 0-3.
Ο Τζόνσον έχασε μια καλή ευκαιρία (σουτ άουτ) στο 81, και το ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε αποθέωση για τους νικητές, που με το «καλημέρα» στη διοργάνωσης έδειξαν τις (άγριες) διαθέσεις τους.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.