Προτεραιότητα στη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος δίνει ο Αν.Παπαληγούρας
Για την ανάγκη να συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς η προσπάθεια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο σωφρονιστικό σύστημα μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας παρουσιάζοντας κύκλο εκδηλώσεων στις φυλακές της χώρας.
71
Για την ανάγκη να συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς η προσπάθεια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο σωφρονιστικό σύστημα μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας παρουσιάζοντας τον τρίτο κύκλο εκδηλώσεων πολιτισμού «Η ζωή είναι παντού» στις φυλακές όλης της χώρας.
Στην ομιλία του, ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε: «Έχουμε σχεδόν εθιστεί να περιμένουμε δυσάρεστες, κάποτε και τραγικές, ειδήσεις, από τις φυλακές της χώρας μας. Να ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα που φέρνουν στο φως -όπως συνέβη τούτες τις ημέρες- μια πραγματικότητα που, ως υπουργός Δικαιοσύνης, καθημερινά βιώνω και καθημερινά αντιπαλεύω: τη ζοφερή πραγματικότητα του χώρου των φυλακών».
«Ό,τι συμβαίνει, ό,τι είχε επικρατήσει στον κλειστό και σκληρό κόσμο των καταστημάτων κράτησης, τα οξύτατα προβλήματα, οι συσσωρευμένες ελλείψεις και οι παθογένειες του σωφρονιστικού μας συστήματος συνιστούν το βαρύτερο μέρος του φορτίου που έχω αναλάβει» προσέθεσε.
Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο της σφιχτής δημοσιονομικής συγκυρίας, υπό το ασφυκτικό βάρος των συσσωρευμένων προβλημάτων της τελευταίας δεκαετίας, πρέπει να καλύψουμε μέσα σε λίγο χρόνο πολλά χαμένα χρόνια. Γι αυτό ακριβώς όμως, οφείλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά: να συνεχίσουμε με εντατικότερους ρυθμούς την προσπάθεια για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο σωφρονιστικό σύστημα».
»Η συνείδηση της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε είναι το φορτίο μου. Με τον τίτλο-μήνυμα Η ζωή είναι παντού καθιερώσαμε πριν από ένα ήδη χρόνο το θεσμό των κύκλων εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας. Ένα θεσμό που φιλοδοξεί να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών στη ζωή, μέσα από την ανθρώπινη επικοινωνία και την απελευθερωτική συμμετοχή».
«Με τις 71 εκδηλώσεις του τρίτου κύκλου στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας στους χιλιάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν στη φάση αυτή στερηθεί την ελευθερία, αλλά όχι και το δικαίωμα στη ζωή. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να βρουν ξανά μέσα από το αδυσώπητο σχολείο της φυλακής την απαραίτητη πίστη στον εαυτό τους και στο μέλλον τους. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442