Κανονιστική απόφαση για την αγορά τηλεπικοινωνιών από την ΕΕΤΤ
Την πρώτη κανονιστική απόφασή της αναφορικά με τη ρύθμιση των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών έλαβε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η απόφαση αφορά την παροχή διευκολύνσεων από τον ΟΤΕ σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
36
Την πρώτη κανονιστική απόφασή της αναφορικά με τη ρύθμιση των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, μετά την ψήφιση του Νόμου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, έλαβε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Η απόφαση αφορά την παροχή διευκολύνσεων από τον ΟΤΕ σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όσον αφορά το εγκατεστημένο δίκτυο του οργανισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υιοθέτηση του Σχεδίου Μέτρων για την αγορά παροχής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης σε Μεταλλικούς Βρόχους και Υποβρόχους, το οποίο είχε εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ κατέχει «σημαντική ισχύ» στην εν λόγω αγορά και του επιβάλλονται μια σειρά από κανονιστικές υποχρεώσεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες:
-Υποχρέωση πρόσβασης και χρήσης συγκεκριμένων ευκολιών δικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
-Υποχρέωση διαφάνειας, που εξειδικεύεται κυρίως στη Δημοσίευση Προσφοράς Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης.
-Υποχρέωση μη διακριτικής μεταχείρισης προς όφελος του λιανικού τμήματος του ΟΤΕ.
-Υποχρέωση λογιστικού διαχωρισμού σχετικά με σημαντικές οικονομικές πληροφορίες για όλους τους χωριστούς λογαριασμούς και
-Υποχρέωση κοστοστρέφειας και ελέγχου τιμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ερωτήματα και… κενά στην έρευνα για τη δολοφονία ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού
- Ελβετία: Εκτροχιάστηκε τρένο με 80 επιβάτες λόγω χιονοστιβάδας
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή
- Σπανούλης: «Εκτός ομάδας ο Μακουντού – Είναι δική του επιλογή»
- Συναγερμός στον Πειραιά: Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Θηβών
- Τρομερές στιγμές του Αντετοκούνμπο με τα παιδιά του στο All Star Game: «Σε 15 χρόνια θα καρφώσεις πάνω από τον Γουεμπανιάμα»