88

Ζημιές ύψους 40,9 δισ. δολ για το σύνολο της χρήσης εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone, εξαιτίας της απαξίωσης των περιουσιακών της στοιχείων.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, επικαλούμενη το Bloomberg, οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 21,9 δισ. λίρες στερλίνες (40,9 δισ. δολ.) ή 35,01 πένες ανά μετοχή, έναντι κερδών 6,41 δισ. λιρών ή 9,65 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η ζημία πηγάζει από την απαξίωση περιουσιακών στοιχείων, κυρίως του σκέλους της στη Γερμανία.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Vodafone Group, Arun Sarin, πιέζεται από τους μετόχους για μια καθαρή στρατηγική καθώς η ανάπτυξη περιορίζεται.

Ο ίδιος πούλησε το σκέλος της Vodafone στην Ιαπωνία κατά την τελευταία χρήση και εξήλθε της μεγαλύτερης αγοράς της εταιρείας, από πλευράς πωλήσεων. Τώρα, αναδιοργανώνει την εταιρεία για να αυξήσει την κερδοφορία της στη Δυτική Ευρώπη και να τονώσει την ανάπτυξή της στις άλλες χώρες.

Η Vodafone έχει πει ότι η ανάπτυξη των εσόδων από την κινητή τηλεφωνία, θα συρρικνωθεί φέτος.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 29,4 δισ. λίρες στερλίνες, από 26,7 δισ. λίρες, μετά τον επαναπροσδιορισμό των αποτελεσμάτων του έτους, εκτός της Ιαπωνίας. Η εταιρεία πρότεινε αύξηση του ετησίου μερίσματος κατά 49% στις 6,07 πένες ανά μετοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ