Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ιζαμπέλ Αλιέντε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στην Αθήνα βρίσκεται η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, για μια συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Μαζί της ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.

38

«Είναι γεγονός ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και αναζητούν νέες πολιτικές που θα φέρουν κάποια στιγμή αλλαγές» έλεγε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, που ήλθε από την Καλιφόρνια, όπου διαμένει, στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Μεγάρου Μουσικής για μια συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας με το δημοσιογράφο Θανάση Λάλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus.

Τα έργα της κυκλοφορούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έχουν μεταφραστεί επίσημα σε 30 γλώσσες, ενώ το πρώτο της μυθιστόρημα, «Το σπίτι των πνευμάτων» συγκαταλέγεται ακόμα -24 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση- στα μπεστ σέλερ της χρονιάς.

Η Αλιέντε αποδίδει την επιτυχία της στο γεγονός ότι τα μυθιστορήματά της μιλούν για ανθρώπους, σχέσεις και συναισθήματα που είναι ίδια για όλους, σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι και είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναγνώστες ταυτίζονται με τους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες της.

Την ίδια επιτυχία γνώρισαν και τα άλλα δέκα μυθιστορήματά της, με τελευταίο τον «Ζορρό, η αρχή του θρύλου». Και θεωρεί ότι «η εποχή μας βρίθει από αφανείς ήρωες, αλλά έχει μεγάλο έλλειμμα από ηγέτες που θα αλλάξουν τον άσχημο κόσμο που ζούμε».

Αυτή την περίοδο γράφει τα απομνημονεύματά της, κατ απαίτηση του ατζέντη της, όπως απάντησε όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξε να γράψει σε αυτή την φάση τα απομνημονεύματά της αντί το ιστορικό μυθιστόρημα που είχε κατά νου.

Η 64χρονη Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανηψιά του προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε που δολοφονήθηκε στο πραξικόπημα του 1973, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόεδρο της χιλιανής κυβέρνηση Μισέλ Μπασελέ για δύο σοβαρούς λόγους, τους οποίους εξήγησε: επειδή προχώρησε σε συνασπισμό κομμάτων του Κέντρου και της Αριστεράς, αποσυνδέοντας την κυβέρνησή της από τις ΗΠΑ και επειδή τα μισά στελέχη του υπουργικού συμβουλίου είναι γυναίκες.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Λατινική Αμερική, η Αλιέντε σχολίασε ότι «η Αριστερά τη δεκαετίας του 70 δεν είναι πλέον εφικτή σήμερα και επομένως έπρεπε να βρούμε λύσεις. Νομίζω ότι οι Λατινοαμερικανοί ηγέτες δοκιμάζουν νέες λύσεις κι αυτό είναι σημαντικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αποκάλυψη από την Ιταλία: «Αυτός φεύγει από τον Ολυμπιακό…»

Δημοσιεύματα τόσο από την Ιταλία, όσο και από το Ισραήλ κάνουν λόγο για αποχώρηση πρωτοκλασάτου άσου από το ρόστερ του Ολυμπιακού στο τέλος της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024