Τον 80χρονο Τζ.Ναπολιτάνο προτείνει τώρα ο Ρ.Πρόντι για πρόεδρο της Ιταλίας
Με νέα πρόταση για την προεδρία της ιταλικής Δημοκρατίας επανήλθε ο Ρ.Πρόντι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Σ.Μπερλουσκόνι. Μετά τη διαφωνία για τον Μάσιμο Ντ Αλέμα, ο κεντροαριστερός συνασπισμός προτείνει για πρόεδρο τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.
71
Με νέα πρόταση για την προεδρία της ιταλικής Δημοκρατίας επανήλθε ο Ρομάνο Πρόντι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά τη διαφωνία για τον Μάσιμο Ντ Αλέμα, ο κεντροαριστερός συνασπισμός προτείνει για πρόεδρο τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο νικητής των ιταλικών εκλογών προτείνει τώρα τον 80χρονο Ναπολιτάνο, έπειτα από την άκαρπη πρώτη συνάντηση που είχε ο Ρομάνο Πρόντι με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υποψηφιότητα του Μάσιμο Ντ Αλέμα. Μάλιστα, η πρόταση αυτή γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Ντ Αλέμα.
Ο Καβαλιέρε είχε απαντήσει στον Προφεσόρε με το όνομα του Τζιάν Λέτα, που εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Προεδρίας και ήταν το δεξί του χέρι, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του πρώην επιτρόπου της ΕΕ Μάριο Μόντι, ως πιθανού υποψηφίου του κεντροδεξιού συνασπισμού, που είδε την εξουσία να χάνεται με οριακή διαφορά.
Η «μάχη» αναμένεται σκληρή, καθώς η νέα πρόταση του κεντροαριστερού συνασπισμού ήλθε μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του διαδόχου του Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι.
Στις τρεις πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται τα τρία τέταρτα των ψήφων Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας, αριθμό που δεν συγκεντρώνει η Ένωση. Στην τέταρτη ψηφοφορία αρκεί η πλειοψηφία που διαθέτει η κεντροαριστερά για να εκλέξει τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Π. Μαρινάκης κατηγορεί τον Ανδρουλάκη για διαστρέβλωση της αλήθειας
- Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 57χρονη που έκοψε το αυτί του συντρόφου της πάνω σε καυγά
- Πρόβλημα με Σισοκό στον Παναθηναϊκό – Εκτός αποστολής με ΠΑΟΚ
- Ο σκηνοθέτης του Melania διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μαζί του
- Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά την προστασία των δεδομένων τους – Η εικόνα στην Ελλάδα
