Πράσινο φως για την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης
Πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΘ θα αποκτήσουν τα ταξί της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει την περίοδο που διαρκούν τα μεγάλα έργα και για ορισμένες ώρες ημερησίως.
28
Πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΘ θα αποκτήσουν τα ταξί της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει την περίοδο που διαρκούν τα μεγάλα έργα και για ορισμένες ώρες ημερησίως.
Όπως είπε ο κ. Λιάπης, εγκαινιάζοντας την πρότυπη «πιάτσα» ταξί στην πόλη, η είσοδος θα επιτραπεί «όταν μπει ο πρώτος κασμάς για τα μεγάλα έργα», δηλαδή περίπου στο τέλος Μαΐου οπότε αρχίζουν τα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ της λογικής των λεωφορειολωρίδων, επικαλέστηκε όμως τις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης -η οποία όπως είπε «θα μετατραπεί σε μεγάλο εργοτάξιο»- ώστε να βάλει «μια χρονική παρένθεση».
Αν και οι ακριβείς ώρες πρόσβασης των ταξί στις λεωφορειολωρίδες δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, ο κ. Λιάπης διευκρίνισε ότι σίγουρα «δεν θα είναι ώρες αιχμής».
Επ ευκαιρία των εγκαινίων του νέου σταθμού ταξί, στον χώρο του ανατολικού σταθμού ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ, ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε ακόμη ότι άλλες τέσσερις αντίστοιχες «πιάτσες» πρόκειται να δημιουργηθούν σε ισάριθμα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Η νέα «πιάτσα» διαθέτει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αντιολισθητική πλακόστρωση, ειδικό σκέπαστρο, βιολογική τουαλέτα, ενώ σύντομα θα υπάρξει και τηλεφωνική σύνδεση. Διασυνδέεται δε με τον ανατολικό σταθμό του ΟΑΣΘ.
Ο υπουργός Μεταφορών επισκέφθηκε επίσης και παρέδωσε άδεια ταξί σε πολύτεκνη οικογένεια που κατοικεί στο χωριό Στίβος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
- Προβλήματα στις ΗΠΑ από τη χιονιοθύελλα
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου

