71

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ανακοίνωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Κοσμίδη περί δημιουργίας νέας γενιάς συμβασιούχων από την κυβέρνηση Καραμανλή· σε σκληρό ύφος η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Θ.Ρουσόπουλου.

«Η κυβέρνηση, αντί να διαμορφώσει πολιτική για αξιοκρατικές και χρήσιμες προσλήψεις, επιστρέφει τη χώρα στην εποχή του πελατειακού κράτους, δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοσμίδης, επικαλούμενος τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως «το δελτίο Τύπου του κ. Κοσμίδη, αποδίδοντας τη συνήθη πρακτική των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτει τα δεδομένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και διαστρεβλώνει την αλήθεια για τις εγκρίσεις προσλήψεων από την κυβέρνηση μετά το 2004».

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τα στοιχεία των προσλήψεων της διετίας επιμαρτυρούν «υψηλό αριθμό εγκρίσεων συμβάσεων έργου, οι οποίες γίνονται χωρίς απολύτως καμία διαδικασία (προκήρυξη, διαγωνισμός, ΑΣΕΠ), με το φορέα να επιλέγει όποιον επιθυμεί».

Στην απαντητική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως, όπως παρουσιάστηκε και στη Βουλή κατά τη σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, οι εγκρίσεις που υπήρξαν αφορούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανανεώσεις συμβάσεων που ήδη έχουν συναφθεί.

«Οι περισσότερες, δε, από τις ανανεώσεις αυτές, αφορούν ανθρώπους που είχαν προσλάβει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και επομένως οι αριθμοί του κ. Κοσμίδη δεν αποδίδουν νέες ούτε αυθαίρετες προσλήψεις, όπως επίσης ανακριβέστατα ισχυρίζεται» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το υπουργείο σημειώνει πως «για τον κ. Κοσμίδη, πέρα από την απαράδεκτη αυτή διαστρέβλωση της αλήθειας, ισχύει το δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Ψευδείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Σωκράτη Κοσμίδη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σχετικά με 7.461 προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει: «Ζήτησα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μου δηλώσει αν εμπίπτει στις περί προσωπικού απορρήτου διαδικασίες, η δημοσιοποίηση των ονομάτων της λίστας συμβασιούχων και η ημερομηνία πρόσληψής τους, στην οποία και θα προβώ εάν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει αυτές τις αθλιότητες. Αθλιότητες που δεν στρέφονται, όπως νομίζει, κατά της κυβέρνησης, αλλά εναντίον των ανθρώπων που το ίδιο κρατούσε ομήρους επί πολλά χρόνια και αποκατέστησε η σημερινή κυβέρνηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ