
Ποινική δίωξη εις βάρος του «πιστολέρο» των Ανωγείων
Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του 21χρονου από τα Ζωνιανά, που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 24χρονο και ένα 16χρονο έξω από το Λύκειο Ανωγείων.
71
Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας άσκησε η εισαγγελέας Ρεθύμνου εις βάρος του 21χρονου από τα Ζωνιανά, που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 24χρονο Αναστάσιο Χαιρέτη και ελαφρότερα ένα 16χρονο μαθητή του Λυκείου Ανωγείων.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθει το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή. Το περιστατικό έχει δημιουργήσει φόβους για βεντέτα στην περιοχή της Κρήτης.
Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 21χρονος από τα Ζωνιιανά βρισκόταν την Τετάρτη έξω από το Λύκειο Ανωγείων, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό του.
O 24χρονος τον πλησίασε, λέγοντάς του να σταματήσει τους ελιγμούς, για να μην προκαλέσει ατύχημα. Τότε ο νεαρός τράβηξε όπλο εννέα χιλιοστών που είχε μαζί του παράνομα και πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον Αναστάσιο Χαιρέτη σοβαρά στο κεφάλι.
Μια δεύτερη σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο, που εκείνη την ώρα έβγαινε ανύποπτος από το σχολείο. O 24χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Mονάδα Eντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, ύστερα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 16χρονος μαθητής.
Ο δράστης παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές, όπου παραδέχτηκε την πράξη του, υποστήριξε όμως ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από τον 24χρονο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Υποκλοπές: «Οι αποκαλύψεις του in επιβεβαιώνουν ότι ο Τζαβέλλας είναι βαθιά εμπλεκόμενος» – Κόντρα κυβέρνησης με αντιπολίτευση
- Λήμνος: Χωρίς αναισθησιολόγο το νοσοκομείο του νησιού – Τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, λέει ο Γιαννάκος
- Μαντόνα και Μάικλ Τζάκσον – H σύντομη και δύσκολη ιστορία τους περιλαμβάνει ένα φιλί κι ένα στριπτιζάδικο
- Σκάνδαλα, δημοσκοπική φθορά και εσωκομματικές φουρτούνες – Στα σχοινιά η κυβέρνηση
- Κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς για Προκαταρκτική Επιτροπή για Λιβανό και Αραμπατζή
- Πέτρος Μολυβιάτης: Το ΠΑΣΟΚ εν μέσω αναγκών και αγκυλώσεων
