Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς η συμφωνία συγχώνευσης Alcatel - Lucent Technologies ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών για νέες εξαγορές επιχειρήσεων στον τομέα τηλεπικοινωνιών.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς η συμφωνία συγχώνευσης Alcatel – Lucent Technologies ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών για νέες εξαγορές επιχειρήσεων στον τομέα τηλεπικοινωνιών.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,66% στις 3.530,25 μονάδες.
Η μετοχή της Alcatel καταγράφει κέρδη της τάξεως του 7%.
Κέρδη 4% σημειώνει η BHP Billiton μετά την είδηση ότι θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη της αναμενόμενης επαναγορά ιδίων μετοχών.
Η ΑΒΒ ενισχύεται κατά 3% καθώς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιοργάνωσης για την αμερικανική θυγατρική Combustion Engineering.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,81% στις 6.012,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,60% στις 5.252,21 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,56% στις 6.003,52 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 17.333,31 μονάδες, με κέρδη 1,60%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Τούμπουρος: Ο Τσίπρας κυβέρνησε, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν δείλιασε, δεν υποχώρησε
- Ολυμπιακός – Παναθλητικός 76-67: Πήραν τη νίκη οι «ερυθρόλευκες» και τώρα… τελικός
- Στέλιος Μάινας: «Καμιά φορά βλέπω τους Μεν και τους Δεν και λέω: τι έκανες ρε φίλε, ρεζίλι»
- Πειραιάς: Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο – Άρπαξαν 3.500 ευρώ, συνελήφθη ανήλικος
- Η στιγμή διαφυγής της Ματσάδο από τη Βενεζουέλα – Το βίντεο της επιχείρησης
- Gen Ζ: Πώς παγιδεύεται σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει υπέρ των μεγαλύτερων σε ηλικία – Η AI ως καταλύτης
