Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου
Με τη συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» στις Πυραμίδες του Καΐρου, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
38
Με τη συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» στις Πυραμίδες του Καΐρου, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
Μιλώντας τη Δευτέρα προς τους Αιγυπτίους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της Όπερας του Καΐρου, ο κ. Χατζηνάσιος χαρακτήρισε την παρουσίαση του έργου του ως ένα σάλπισμα, όπως εκείνα που ακούγονταν κατά την θριαμβευτική υποδοχή του Μέγα Αλέξανδρου στην Χώρα του Νείλου.
«Η μουσική αποτελεί έναν διάδρομο μέσα από τον οποίο μπορούμε να εμπνευστούμε τις μνήμες της ιστορίας» κατέληξε ο Γιώργος Χατζηνάσιος.
Όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας πρεσβευτής Παναγιώτης Βλασσόπουλος, οι Έλληνες υπήρχαν στο Κάιρο ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα, αναπτύσσοντας πολυσχιδή δραστηριότητα σε διαφόρους τομείς και παρουσιάζοντας μεγάλη προσφορά στην Χώρα του Νείλου.
Αυτή ακριβώς η παρουσίαση του έργου του Γιώργου Χατζηνάσιου με την σύμπραξη της Όπερας του Καΐρου, την Συμφωνική της Ορχήστρα και την πολυμελή χορωδία της, την συνεισφορά του Ανώτατου Συμβουλίου Πολιτισμού της Αιγύπτου, αλλά και των υπουργείων Πολιτισμου των δύο χωρών, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, επισήμανε ο Έλληνας πρεσβευτής, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κάιρο.
Η «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» είναι σε ποίηση Γιώργου Παπακώστα, σολίστ θα είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος και αφηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ολοκληρώνονται την Τρίτη 4 Απριλίου, με ημερίδα με θέμα τη «συμβολή των Ελλήνων του Καΐρου στην αιγυπτιακή ζωή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Γιανάι για τα σενάρια με τον Μοντέρο: «Θα ήθελα να τον δω μαζί με Μίτσιτς και Μπράιαντ»
- Λαζόπουλος: Με τόσους υπόδικους σε λίγο δεν θα λέμε κατεβαίνει το κόμμα της ΝΔ, αλλά η σπείρα της ΝΔ
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442