
Επίθεση Πολυζωγόπουλου σε Αλογοσκούφη για την οικονομική πολιτική
Για υποκρισία και διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «κροκοδείλια δάκρυα» τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη περί «μισθών Βαλκανίων και τιμών Βρυξελλών».
71
Για υποκρισία και διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «κροκοδείλια δάκρυα» τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη περί «μισθών Βαλκανίων και τιμών Βρυξελλών».
Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρεται στις συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων και κυρίως την ακρίβεια, την οποία αποδίδει στο δόγμα «η αγορά με τους νόμους της διαμορφώνει τις τιμές».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες σημειώνουν ιστορικά ρεκόρ κερδοφορίας, ενισχυόμενες από την κυβερνητική πολιτική, με κύρια παραδείγματα τους νόμους για το ωράριο, την αμοιβή των υπερωριών, τις ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό των τραπεζών, τις φοροαπαλλαγές, τον αναπτυξιακό νόμο, τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημοσίου τομέα και άλλα.
Ο κ. Πολυζωγόπουλος σημειώνει επίσης ότι η εισοδηματική πολιτική που έχει εξαγγελθεί για φέτος, δίνει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό και κατά συνέπεια την αποκλειστική και κύρια ευθύνη για την κατάσταση των μισθωτών φέρει η κυβερνητική πολιτική. Καλεί δε, την κυβέρνηση να αλλάξει μείγμα οικονομικής πολιτικής και να εγκαταλείψει τη στάση «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».
Εν τω μεταξύ, για τις 17 Απριλίου, όταν και συγκαλείται το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τραπεζοϋπαλλήλων, μετέθεσε η ΟΤΟΕ τις αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ακόμα και για απεργία, σχετικά με τη διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων στις τράπεζες.
Στο ενδιάμεσο διάστημα η ΟΤΟΕ θα αναπτύξει δραστηριότητες, ζητώντας παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη για σύγκληση τριμερούς επιτροπής, με θέμα την κρίση που έχει προκύψει στον κλάδο.
Ταυτόχρονα, η ΟΤΟΕ θα συναντηθεί με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ είναι πιθανό να οργανώσει και έρευνες της γνώμης των τραπεζοϋπαλλήλων για το κρίσιμο αυτό θέμα, αλλά και γενικότερα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης για την αντιπαράθεση στις τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
- Τα λόγια ειναι περιττά; Ο Κλέι Τόμπσον απαντά με τέσσερις λέξεις στον χωρισμό του με την Megan Thee Stallion
- Μπενίτεθ: «Το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τετράδα ήταν επίτευγμα»
- Χίος: Συνελήφθη 67χρονη οικιακή βοηθός για την κακοποίηση 82χρονης – Πώς αποκαλύφθηκε
- Από το χαρτζιλίκι, στο χρηματιστήριο: Πώς η Gen Z επαναπροσδιορίζει τις επενδύσεις σε έναν ασταθή κόσμο
