Τεράστιες ζημιές από τον κυκλώνα που έπληξε τις ακτές της βορειοανατολικής Αυστραλίας
Ισχυρός τροπικός κυκλώνας έπληξε τις ακτές της βορειοανατολικής Αυστραλίας τη Δευτέρα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση. Οι Αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
30
Ισχυρός τροπικός κυκλώνας έπληξε τις ακτές της βορειοανατολικής Αυστραλίας τη Δευτέρα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση. Οι Αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο κυκλώνας συνοδευόταν από ανέμους 290χλμ/ώρα έπληξε κυρίως το Κουίνσλαντ και το Ίνισφεϊλ.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη βοήθεια που προσφέρουν αδιακρίτως όλοι οι πολίτες. «Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία και το αίσθημα αυταπάρνησης που μας διακρίνει θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» κατέληξε.
Στις περιοχές που επλήγησαν έχουν ήδη αναπτυχθεί δυνάμεις του Στρατού για την παροχή βοήθειας.
Στο Ίνισφεϊλ η κατάσταση είναι κρίσιμη. Εκπρόσωπος των Αρχών είπε: «Θα έλεγα ότι όλα τα κτίρια της περιοχής έχουν χτυπηθεί από τον κυκλώνα, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο».
Οι Αρχές μιλούν για τον ισχυρότερο κυκλώνα των τελευταίων 30 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η επιτροπή συμπαράταξης και διεύρυνσης- Διεργασίες ενόψει συνεδρίου
- Συνταγή: Μηλόπιτα
- Μπλακ άουτ στην ανατολική Κούβα, λόγω βλάβης σε υποσταθμό
- Το μυστικό για τα τέλεια scrambled eggs, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ
- Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και αφρικανική σκόνη – Καμπανάκι και για την Αττική
- Δεν είναι ένας πίνακας, αλλά μια πολιτισμική γέφυρα: Γιατί η τέχνη είναι η ήρεμη δύναμη στους τοίχους των πρεσβειών;

