
Νέες αντιδράσεις στον Εύοσμο κατά του ξενώνα επανένταξης πρώην ψυχικά ασθενών
Νέα συγκέντρωση στην πλατεία Προσκόπων και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Ευόσμου πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιτίθενται στην πρόθεση του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει ξενώνα επανένταξης 15 ατόμων.
71
Νέα συγκέντρωση στην πλατεία Προσκόπων και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Κυριακή οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιτίθενται στην πρόθεση του Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης να ενοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή, προκειμένου να στεγαστούν άτομα που αποθεραπεύονται από ψυχολογικά προβλήματα.
Η νέα κινητοποίηση οργανώθηκε εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι είχαν εκδηλώσει με ανάλογο τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του Ψυχιατρείου και σε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Καθαρά Δευτέρα 6 Μαρτίου.
Να σημειωθεί ότι το Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει στην ενοικίαση χώρου, σε εφαρμογή προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Ψυχαργώ»), που προβλέπει τη διαμονή ατόμων που έχουν αποθεραπευτεί, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται έως ότου βρουν μόνιμη στέγη και επανενταχθούν στην κοινωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Φράνσις Φορντ Κόπολα: Από το UCLA στον «Νονό»
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης – Πρόβλημα με Μόρις
- Χρυσός: Το κόλπο grosso της Γαλλίας – Τα κέρδη και η επιστροφή των ράβδων από τη Νέα Υόρκη
- ΟΗΕ: Βέτο Κίνας και Ρωσίας στο σχέδιο απόφασης για την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
- ΑΕΚ: Με Γκρέι κόντρα στην Μπανταλόνα
- «Κλειστά» ακίνητα: Πώς απαλλάσσονται από φόρο οι ιδιοκτήτες

