28

Δεκαέξι νεκροί, μεταξύ τους ένας δημοσιογράφος και ένα κοριτσάκι, και τουλάχιστον 60 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο Ιράκ, λίγες μόνο ώρες μετά το κύμα βίας που σάρωσε την Κυριακή τη χώρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 48 άνθρωποι.

Στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, και στην Ισκανταρίγια, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, δύο πολίτες σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν.

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, ανατολικά της Βαγδάτης, τέσσερις αστυνομικοί και έξι πολίτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.

Στην κουρδική περιοχή του Κιρκούκ, δύο αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον περιπολικών της αστυνομίας.

Επίσης, ανακαλύφθηκαν 21 σοροί διάτρητες από σφαίρες. Οκτώ σοροί, εκ των οποίων οι τέσσερις έφεραν ταμπέλες με τη λέξη «προδότης», βρέθηκαν στο Σαντρ Σίτι, τη σιιτική συνοικία της Βαγδάτης που αιματοκυλίστηκε την Κυριακή.

Αλλα 11 πτώματα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν δεμένα τα χέρια τους και καλυμμένα τα μάτια, βρέθηκαν σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ άλλα δύο ανακαλύφθηκαν στη Μοσούλη, στο βορρά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην περιοχή Σαϊντίγια, στον νότο, άγνωστοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον Μόχσεν Χοντέιρ, αρχισυντάκτη του περιοδικού Αλεφ Μπα, κοντά στην κατοικία του.

Στο προάστιο Σόλα στη Βαγδάτη ένα κοριτσάκι έχασε τη ζωή του κι άλλα τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη όλμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό