
Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έκαναν στάση αεροπλάνα της CIA με προορισμό την Αίγυπτο
Τρία αεροπλάνα της CIA που είχαν αναχωρήσει από το Λουξεμβούργο και είχαν προορισμό την Αίγυπτο προσγειώθηκαν τον Αύγουστο του 2004 στο Ηράκλειο. Οι ελληνικές Αρχές δεν κατάφεραν να μάθουν περισσότερα για τους επιβάτες ή την φύση των πτήσεων.
30
Τρία αεροπλάνα της CIA που είχαν αναχωρήσει από το Λουξεμβούργο και είχαν προορισμό την Αίγυπτο προσγειώθηκαν τον Αύγουστο του 2004 στο Ηράκλειο. Οι ελληνικές Αρχές δεν κατάφεραν να μάθουν περισσότερα για τους επιβάτες ή την φύση των πτήσεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, πολίτες είχαν «φωτογραφίσει» τα τρία αεροπλάνα, τα οποία έφεραν και συστήματα αντιμέτρων, και στη συνέχεια παρέδωσαν το υλικό στις Αρχές.
Το θέμα έφτασε και στην ΕΥΠ, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ελέγξει τα τρία αεροσκάφη, αφού μία ώρα πριν φτάσει κλιμάκιό της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, απογειώθηκαν με χώρα προορισμού την Αίγυπτο.
Στο αεροδρόμιο προσγειώθηκαν ένα Cessna 44 CoNguest, ένα Dornier Do 228 series 200 και ένα Dassault Mystere-Falcon.
Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατόπιν αδείας της Πολιτικής Αεροπορίας και το πλήρωμά τους αποτελούνταν από Αμερικανούς.
Στελέχη της ΕΥΠ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μετέφεραν υπόπτους για τρομοκρατία ή να έκαναν κατασκοπεία ή να συμμετείχαν σε επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης τρομοκρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η κοκαΐνη και το ποτό δεν με βοήθησαν»: Ο Τζο Έστερχαζ, τα άγρια χρόνια και το Βασικό Ένστικτο
- Υποκλοπές: Σε δύο «κομμάτια» σπάει η δικογραφία – Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία
- Τα τρία προβλήματα που «καίνε» τα ταξιδιωτικά γραφεία
- Δυσκολίες στον ύπνο; Ο φυσικός «σύμμαχος» που ενισχύει τη χαλάρωση του οργανισμού για να ζούμε κάθε μέρα στο maximum
- Αντετοκούνμπο: Ούτε κουβέντα για το μέλλον του και αιχμές για Ρίβερς… μέσω Σπανούλη
- Η γη της ελιάς: Ανατροπές και ένταση

