Τη θανατική ποινή ζητά η κατηγορούσα αρχή στη δίκη του Ζακαρίας Μουσαουί
Την εσχάτη των ποινών ζητά η κατηγορούσα αρχή στη δίκη του Ζακαρίας Μουσαουί, ο οποίος κατηγορείται στις ΗΠΑ για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η υπεράσπιση, πάντως, δηλώνει ότι μία τέτοια απόφαση θα τον μετατρέψει σε μάρτυρα.
30
Την εσχάτη των ποινών ζητά η κατηγορούσα αρχή στη δίκη του Ζακαρίας Μουσαουί, ο οποίος κατηγορείται στις ΗΠΑ για συμμετοχή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η υπεράσπιση, πάντως, δηλώνει ότι μία τέτοια απόφαση θα τον μετατρέψει σε μάρτυρα και θα ωθήσει δεκάδες νεαρούς μουσουλμάνους σε επιθέσεις.
Η κατηγορούσα αρχή εξήγησε ότι ο Μουσαουί γνώριζε για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και αν δεν έλεγε ψέματα στους αστυνομικούς ενδέχεται να είχε προληφθεί η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
Ο Μουσαουί, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, δηλώνει από το 2001 ότι επιθυμεί να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του και κατηγορεί τους συνηγόρους του πως συνωμοτούν πίσω από την πλάτη του με στόχο το θάνατό του.
Ωστόσο, ένας από τους συνηγόρους του ζήτησε από το δικαστήριο να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση «γιατί θα αυτό θα τον κάνει ένα χαμογελαστό πρόσωπο σε αφίσα στρατολόγησης του Οσάμα μπιν Λάντεν».
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Μην τον κάνετε ήρωα, δεν του αξίζει» και πρόσθεσε πως οι δικαστές δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν για να πάρουν εκδίκηση για τη φρίκη της 11ης Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η επιτροπή συμπαράταξης και διεύρυνσης- Διεργασίες ενόψει συνεδρίου
- Συνταγή: Μηλόπιτα
- Μπλακ άουτ στην ανατολική Κούβα, λόγω βλάβης σε υποσταθμό
- Το μυστικό για τα τέλεια scrambled eggs, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ
- Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και αφρικανική σκόνη – Καμπανάκι και για την Αττική
- Δεν είναι ένας πίνακας, αλλά μια πολιτισμική γέφυρα: Γιατί η τέχνη είναι η ήρεμη δύναμη στους τοίχους των πρεσβειών;

