30

Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο σε περίπτωση που σημειωθούν επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας Σαούλ Μοφάζ. «Αν η Χαμάς διαλέξει το δρόμο της τρομοκρατίας, δεν τίθεται θέμα πολιτικού ή μη στόχου» ξεκαθάρισε.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι ακόμα και ο Ισμαήλ Χανίγιε θα μπορούσε να είναι στόχος:

«Ουδείς μένει στο απυρόβλητο. Ούτε καν εκείνος».

Πολιτικοί παρατηρητές στο Ισραήλ σημειώνουν ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 29ης Μαρτίου, τα στελέχη του Καντίμα -του κόμματος που ίδρυσε ο Αριέλ Σαρόν- θα εστιάζουν περισσότερο στο θέμα της ασφάλειας, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες της χώρας.

Ήδη, στις δημοσκοπήσεις το Καντίμα εμφανίζει σημάδια κόπωσης -παραμένει ωστόσο στην πρώτη θέση- ενώ είναι σαφές ότι οι Ισραηλινοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια μετά τη νίκη της Χαμάς στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς σχολίασε τις δηλώσεις του Μοφάζ λέγοντας: «Οι απειλές του δεν φοβίζουν ούτε τη Χαμάς ούτε τον παλαιστινιακό λαό. Αυτή η τακτική και η πολιτική των εκβιασμών δεν πρόκειται να μας λυγίσει.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ