Στα Ψαρά ο Κάρολος Παπούλιας
Την ανάγκη κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στους κατοίκους των Ψαρών, όπου βρέθηκε την Πέμπτη μετά από πρόσκληση των μαθητών του νησιού.
27
Την ανάγκη κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στους κατοίκους των Ψαρών, όπου βρέθηκε την Πέμπτη μετά από πρόσκληση των μαθητών του νησιού.
«Πήρατε κάτι από την αντοχή των βράχων» είπε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους 300 κατοίκους των Ψαρών που τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη του νησιού.
Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων, τόνισε ότι οι ακριτικές περιοχές είναι το πιο ελληνικό κομμάτι της πατρίδας μας και θύμισε τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη: «Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή. Ως τα ιερά και τα όσια».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Μοναστήρι της Παναγίας και στο Στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.
Για αρκετή ώρα συνομίλησε με τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου που του περιέγραψαν την μοναξιά που αισθάνονται σε τάξεις, οι οποίες αποτελούνται, σε κάποιες περιπτώσεις, από ένα και δύο παιδιά.
«Ό,τι κάνετε να το κάνετε με πάθος, με πείσμα και επιμονή» παρότρυνε ο κ. Παπούλιας τους μαθητές και προσέθεσε: «Βλέποντας κάθε μέρα το Αιγαίο, κερδίζετε περισσότερα απ όσα χάνετε εξ αιτίας της απόστασης από το κέντρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Μαγιόρκα – Σεβίλλη 4-1: Συντριβή για την ομάδα του Αλμέιδα
- Σάντερλαντ – Μπέρνλι 3-0: Εύκολο βράδυ για τις «Μαυρόγατες»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]
- «Βόμβα» για Κριστιάνο Ρονάλντο: Σκέφτεται να φύγει από την Αλ Νασρ
- Δημοσκόπηση: Τέσσερις στους δέκα αναζητούν «καινούργιο κόμμα» – Δεν αρκεί το αίτημα για δικαιοσύνη και κάθαρση
- Γιατί τα ομόλογα καταστροφών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή

