
Σε τέσσερα νέα δείγματα ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών
Σε τέσσερα νέα δείγματα τριών κύκνων και ενός κορμοράνου που εντοπίστηκαν στην Ξηρολίμνη και το Φανάρι της Ροδόπης και στο Μεταξά του Έβρου ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών (υπότυπος Η5). Τα δείγματα εστάλησαν στο Λονδίνο για ταυτοποίηση.
71
Σε τέσσερα νέα δείγματα τριών κύκνων και ενός κορμοράνου που εντοπίστηκαν στις περιοχές Ξηρολίμνη και Φανάρι του νομού Ροδόπης και στην περιοχή Μεταξά του νομού Έβρου ανιχνεύθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών (υπότυπος Η5)
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι, κατόπιν ιολογικών εξετάσεων, ο ιός απομονώθηκε σε τρία δείγματα κύκνου και ένα δείγμα κορμοράνου.
Τα δείγματα αυτά προωθούνται άμεσα για περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Πώς έμαθε η μητέρα της Μυρτούς ότι η κόρη της ήταν νεκρή – Σπαρακτική η περιγραφή της
- Emily in Paris: Απόβαση στην Ελλάδα – Γυρίσματα στις Κυκλάδες, Λάκης Γαβαλάς και το ρίσκο του screen tourism
- Ο Λουί Αλτουσέρ και οι απορίες του υλισμού του αστάθμητου
- Δήμος Φιλιατών: Αίτημα για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στις Πανελλαδικές για τους μαθητές της περιοχής
- Τενίστας δέχθηκε ποινή που του κόστισε το ματς και τα… διέλυσε όλα (vid)
- Τσουκαλάς για υποκλοπές: Θεσμική εκτροπή αν επικαλεστεί η κυβέρνηση το άρθρο 144 για να μην συσταθεί εξεταστική

