Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με την μετοχή του ΟΤΕ στο επίκεντρο της συνεδρίασης μετά τις ζημιές που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 2005. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με την μετοχή του ΟΤΕ στο επίκεντρο της συνεδρίασης μετά τις ζημιές που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 2005.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,17% στις 4.252,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 100 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 0,43% στα 18,36 ευρώ, καθώς οι ζημιές του 2005 ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες.
Στον αντίποδα, οι μετοχές των τραπεζών καταγράφουν κέρδη. Ξεχωρίζουν η Εθνική (+1,75% στα 44,26 ευρώ, νέο υψηλό έτους), η Alpha (+1,61% στα 31,58 ευρώ), η Πειραιώς (+2% στα 25,50 ευρώ) και η Αγροτική (+1,96% στα 6,24 ευρώ).
Για την Alpha, η JP Morgan αύξησετην τιμή-στόχο της μετοχής στα 40 από 35 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «overweight».
Τέλος, η Τιτάν υποχωρεί κατά 0,62% στα 38,70 ευρώ. Η Credit Suisse αύξησε την τιμή-στόχο στα 38 από 28 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «neutral».
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,40%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,17% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,26%.
Στο σύνολο των μετοχών, 29 ενισχύονται, 46 υποχωρούν και 303 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία