
Απερρίφθη από τον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής του Π.Καζάκου
«Όχι» στην αίτηση Π.Καζάκου, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 25ετή κάθειρξη για δύο ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών αλλοδαπών, είπε ο Αρειος Πάγος.
71
«Όχι» στην αίτηση του Παντελή Καζάκου, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του έτους 2000, με την οποία καταδικάστηκε ομόφωνα σε δις ισόβια και 25ετή κάθειρξη για δύο ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών αλλοδαπών, είπε ο Αρειος Πάγος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Οκτώβριο του 1999 ο Παντελής Καζάκος βγήκε στους δρόμους της Αθήνας και πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον οποιουδήποτε αλλοδαπού κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης.
Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι ορθή, έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επίσης έκρινε ότι η απόφαση είναι χωρίς αντιφάσεις και ασάφειες. Ακόμη, ο Αρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς του Καζάκου για μειωμένο καταλογισμό ευθυνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λίβανος: Η Τουρκία «καταδικάζει σθεναρά» τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν