Με απεργία πείνας απαντά ο Σαντάμ Χουσεΐν στις συνθήκες κράτησής του
Ο Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε την Τρίτη στο δικαστήριο ότι εδώ και τρείς ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση που υφίσταται. Το ίδιο δήλωσαν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του. Η δίκη διεκόπη για τις 28 Φεβρουαρίου.
30
Ο Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε την Τρίτη στο δικαστήριο ότι εδώ και τρείς ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση που υφίσταται. Το ίδιο δήλωσαν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του.
«Κάνουμε απεργία πείνας για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στον τρόπο με τον οποίο μας έφεραν εδώ» δήλωσε ο πρώην Ιρακινός ηγέτης.
Οι συνήγοροι του πρώην δικτάτορα αξιώνουν την αλλαγή του προέδρου του δικαστηρίου, προστασία των δικηγόρων και των οικογενειών τους και απευθείας μετάδοση της δίκης χωρίς περικοπές.
«Ζήτω το μεγάλο αραβικό έθνος. Ζήτω οι μουτζαχεντίν» φώναξε ο Σαντάμ και για μία ακόμη φορά κατήγγειλε το δικαστήριο ως υποχείριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά την τρίωρη ακροαματική διαδικασία της Τρίτης κατέθεσαν τρεις πρώην αξιωματούχοι του ανατραπέντος καθεστώτος. Και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τη σφαγή 148 ανθρώπων το 1982 στο Ντουτζάιλ.
Η δίκη διεκόπη έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δεν είχα λύσει κάποια θέματα, δεν είχα πει τα «σ’ αγαπώ»: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τη σχέση με τον πατέρα της
- Βαδίζω, άρα υπάρχω: Περπατώντας στην πόλη με τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου-Βενετά
- Αυστραλία: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Χέρτζογκ στη χώρα
- Στη Λάρισα, οριστικά, η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών
- Σιάο: «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι – Θέλουμε να πετύχουμε όσα κάναμε στο παρελθόν»
- Κίνηση στους δρόμους: Χάος στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας

