30

Νέα επεισόδια στον πόλεμο του προέδρου της Βενεζουέλας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Κατά τον Ούγκο Τσάβες ο Μπους είναι μια περίπτωση «τρελάρα» στο Λευκό Οίκο, ενώ ο Μπλερ «πιόνι». Ο ίδιος κάλεσε τη Βρετανία να επιστρέψει στην Αργεντινή τα Νησιά Φόκλαντς.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, όλα άρχισαν όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων κάλεσε τη Βενεζουέλα να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς κοινότητας.

«Να πάτε από εκεί που ήρθατε. Μην είστε ξεδιάντροπος. Εσείς δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να μας μιλάτε για σεβασμό των διεθνών κανόνων, όταν εσείς είστε από αυτούς που τους έχουν καταπατήσει.

» Δεν είστε παρά ένα πιόνι της Ουάσινγκτον. Ο σύμμαχος του υπαριθμόν 1 δολοφόνου που υπάρχει στον πλανήτη, του Μπους» απάντησε ο Τσάβες.

Κάλεσε μάλιστα τη βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει στην Αργεντινή τα Νησιά Φόκλαντς.

Τέλος, προειδοποίησε τον Μπλερ: «Τα βάλατε μαζί μου. Τώρα θα πρέπει να προσέχετε, κύριε, γιατί στο εξής θα προσέχω τι λέτε. Θα πρέπει να βρω και έναν τρόπο να σας αποκαλώ, όπως ο Μπους είναι ο Mr. Danger [Ο Κύριος Κίνδυνος]. Μια περίπτωση τρελάρα στον Λευκό Οίκο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ